Прожектират жива 3D карта от хора върху партиен дом

Проектът „Cnnctr” има за цел създаване на триизмерна светлинна „генеративна скулптура”

Проектът „Cnnctr” има за цел създаване на триизмерна светлинна „генеративна скулптура”

Жива, движеща се и интерактивна триизмерна карта от хора ще бъде прожектирана върху стената на бившия Партиен дом в Пловдив вечер от 19 до 28 юни. Всяка движеща се точка от картата ще съответства на един от зрителите на аудио-визуалното шоу и така всеки гост на прожекцията ще може да участва в реално време в светлинния спектакъл.

Жителите и гостите на града ще могат да участват в този интерактивен процес чрез приложение за смартфон. След като то бъде инсталирано, собственикът на телефона ще се „превърне” в светлинна точка върху екрана и ще може да насочва „движението си” върху интерактивната триизмерна карта. Проектът е озаглавен „Cnnctr” и има за цел създаване на триизмерна светлинна „генеративна скулптура”.

Шоуто ще е част от One Design Week 2015. Светлинният спектакъл ще започва всяка вечер от 21.30 ч. върху фасадата на бившия Партиен дом на площад „Централен” в Пловдив. Разработката е дело на дизайнерите от групата Мелформатор, а програмният код за шоуто е написан от софтуерната компания Programista.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар