Гейм разработчик подготвя 3D карта на света

Сделка на Niantec и Scaniverse ще изведе мобилното 3D сканиране до нови висоти
(снимка: CC0 Public Domain)

Niantic Labs, разработчик на играта Pokémon Go, изглежда е амбициран да създаде 3D карта на света. Компанията придоби Scaniverse, в резултат на което iOS приложението за 3D сканиране ще остане достъпно в App Store, но вече всички функции, които преди бяха част от годишния му абонамент, ще са налични безплатно.

Това е втора подобна придобивка на Niantic и потвърждава амбицията на фирмата да изгради 3D карта на целия свят, съобщи Engadget. Притежаването на Scaniverse навярно ще помогне за постигане на тази цел.

Като част от сделката, създателят на приложението за 3D сканиране Кийт Ито ще се присъедини към инженерния екип на Niantec за разширена реалност. „Заедно планираме да изведем 3D сканирането до нови висоти, като комбинираме динамичното картографиране на Niantic с LiDAR технологията нa Scaniverse”, каза Ито.

Междувременно Niantec коментира, че „Scaniverse ще направи сканирането чрез много операционни системи по-лесно и по-достъпно за общността на Niantic Explorer, която допринася за това начинание всеки ден”.

Освен всичко създаването на пълна 3D карта на света ще позволи на фирмата да предложи по-завладяващи преживявания тип „подобрена реалност” в Pokemon Go, Harry Potter: Wizards Unite и предстоящите други игри на разработчика.

Коментар