ICN.Bg стана част от публичния облак OnApp Federation

OnApp, най-големият публичен облак в света и най-широко използваната платформа за управление на клауд технологии, съобщи, че ICN.Bg вече е част от OnApp Federation. Като член на престижното общество, българската компания ще може да осигури на клиентите си достъп до над 117 клауд и CDN локации в 113 града и 43 държави.

Присъединяването на ICN.Bg към OnApp Federation означава, че клиентите на компанията могат да закупят клауд от още 43 локации и, че тя има възможност да хоства услугите на нови клиенти от 43 страни

Присъединяването на ICN.Bg към OnApp Federation означава, че клиентите на компанията могат да закупят клауд от още 43 локации и, че тя има възможност да хоства услугите на нови клиенти от 43 страни

Освен това членството на ICN.Bg във федерацията ще позволи на родната компания да предложи своята собствена Tier III инфраструктура на доставчици и клиенти от цял свят. ICN.Bg бе първият хостинг доставчик, който пусна клауд технология на местния пазар, и в момента иновативната компания отново първа започва глобална експанзия посредством OnApp Federation.

Достъпът до OnApp Federation означава, че бизнесът на национално ниво ще може посредством ICN.Bg да хоства своите онлайн решения, BI, CRM, SaaS и PaaS, възползвайки се от глобалния пазар на клауд, ниска латентност, висока производителност и най-важното – 24/7 професионална поддръжка на своя език. Особено предимство ще се даде на компании, чийто основно притеснение е сигурността на данните и техния суверенитет, уточниха от ICN.Bg.

OnApp Federation е революционен начин на предлагане на клауд услуги. Федерацията е обединение на клауд доставчици от целия свят, които създават заедно изключително мощна и неограничена по възможности виртуална инфраструктура, от която могат да се възползват клиенти от цял свят.

Това означава, че клиентите на ICN.Bg ще могат да закупят клауд от още 43 локации и, че българската компания ще има възможност да хоства услугите на нови клиенти от 43 страни. Показателен е фактът, че ОnApp Federation предлага повече локации за активиране на публични клауд услуги от Amazon и Microsoft взети заедно.

„Откакто стартирахме управлението на нашата CISCO UCS виртуална инфраструктура, забелязахме стабилен ръст в потреблението на този тип услуга. Това се дължеше на леснотата на управление на услугата, скалируемостта и гъвкавостта на облачната технология. Компанията ни инвестира много в популяризиране на облака и превръщането му в достъпна технология и приложима в бизнеса”, коментира Юлиян Бориславов, управител на ICN.Bg, приобщаването на компанията към OnApp Federation.

По неговите думи, ОnApp федерацията е една нова възможност за ICN.Bg да представи услугите си на външни пазари и да се възползва от необятното търсене на този тип технология. От друга страна, партньорството дава и огромно конкурентно предимство на компанията да предлага услуги на клиентите си, чувствителни към латентност и локационна базираност.

„Всички знаем, че българският пазар е тесен за размаха на бизнеса и неговите цели, поради което все повече компании работят предимно с чуждестранни контрагенти. Ние искаме да дадем именно на тези иноватори възможност да достигнат нови пазари и технологии, като същевременно използват изцяло наши услуги. Повече стойност за нашите клиенти, надеждност и качество”, заяви Бориславов.

OnApp Federation стартира през 2012 г. като глобална CDN мрежа, а през 2015 г. обяви и първите си клауд локации. Днес и България е част от това елитно общество на най-добрите клауд доставчици в света чрез партньорството на федерацията с ICN.Bg.