Ford патентова кола с променящ се салон

Ford планира да създаде автомобил с възможност за преобразуване на вътрешното пространство

Ford планира да създаде автомобил с възможност за преобразуване на вътрешното пространство

Ford патентова технология, която позволява трансформация на салона на автомобила. Идеята е подобна конструкция да бъде приложена в самоуправляемите коли и предполага монтиране на въртящи се седалки на първата редица.

Предните седалки на бъдещата кола ще могат да се завъртат на 180 градуса, съобщава Slash Gear. Това ще позволи на пътуващите в салона да общуват помежду си максимално удобно, докато автомолилът изпълнява сам зададения маршрут.

Подобна технология вече е реализирана в някои фургони, миниванове и дори в големи кросоувъри, но се прилага изключително към втория ред седалки, които се обръщат към третия ред. Първият ред е фиксиран само напред, тъй като водачът не може да отклонява вниманието си от пътя.

В автономните коли на Ford вероятно органите за управление ще бъдат преместени, а на водача няма да се налага да следи непрекъснато пътя – всички функции ще се изпълняват автоматично от електрониката. Според Ford, подобна конструкция ще позволи на пътниците от предния ред да контролират малки детейли на задния ред и да водят бизнес преговори директно по време на движение.

Ford е подал патентната заявка през май тази година и вече е получил положителен отговор. По-рано и Mercedes съобщи, че разработва автомобил с подобна функционалност. Концепцията все още не е представена на широката публика, но вече се тества, а някои журналисти дори се повозиха на иновативната кола.

Коментари по темата: „Ford патентова кола с променящ се салон”

добавете коментар...

  1. kod9

    Толкова не е важен патента, а стандарта! Крайно време е да помислите, и за стандартно променящи се габарити на автомобилите. Те това, ще отвори ново направление, и скок в автомобилостроенето. За в бъдеще променящите се габарити може би, ще станат стандарт за много превозни следства даже и за тези, които ще летят. Как да стане ли, че то и сега има флекс багажници, но само трябва внимателно, и бързо да се адаптират нещата към всеки определен модел. Още от сега шофьорите, ще Ви споменават с най добро стига да вземете присърце тази идея, а тя никак не е маловажна, и има голямо бъдеще…… Трябва да се обърне сериозно внимание на електронната сигурност на превозното средство, защото едно хакване или вмешателство може да доведе до неприятни последици или, още по лошо за пътуващите в такива превозни средства. Зложелатили има от хиляди? години, а и сега също!. Трябва специални!!! фирми да отговарят за сигурността /без вратички в…../ на превозните, и летателните средства стига да сте ме разбрали съвсем правилно, защото……………..

Коментар