Българин пое бизнеса на Viber за Централна и Източна Европа

„Очаквам да допринеса за увеличаването на популярността на Viber в държавите от Централна и Източна Европа”, заяви Атанас Райков

„Очаквам да допринеса за увеличаване на популярността на Viber в държавите от Централна и Източна Европа”, заяви Атанас Райков

Viber, разработчик на едно от водещите в света приложения за чат, назначи Атанас Райков за генерален мениджър в региона на Централна и Източна Европа. В момента Viber има повече от 600 милиона уникални потребители в света, а ЦИЕ се нарежда в топ три на регионите в света.

Разширяването на бизнеса е част от стратегията на Viber за увеличаване на  потребителската база в региона чрез специален маркетингов подход. „Наблюдаваме изключителен ръст в държавите от Централна и Източна Европа и искаме да надградим постигнатото, като въведем локализирана маркетингова стратегия и съдържание за милионите потребители на Viber в региона”, заяви Марк Харди, главен маркетингов директор на Viber.

Атанас Райков се присъединява към Viber след 10 години опит в комуникациите, през които е отговарял за търговската стратегия по отношение на мобилните услуги и услугите с добавена стойност във Виваком. Освен това Райчев има ключова роля за разрастване и утвърждаване на местната екосистема за стартъп бизнес, с фокус върху мобилните услуги.

В ролята си на генерален мениджър на Viber за ЦИЕ, Атанас Райков ще работи за разрастване на компанията, като първоначално ще насочи усилията си към България, Гърция, Сърбия и Унгария, които са водещи пазари от гледна точна на статистика и потенциал за развитие на 27-милионната база от потребители в региона.

Локализирането на съдържанието е важна част от стратегията за разрастване на компанията. Ето защо Райков ще работи върху създаване на партньорства на локално ниво, които да отговарят на нуждите на местните потребители.

„Очаквам да допринеса за увеличаване на популярността на Viber в държавите от Централна и Източна Европа, като работим върху популяризирането на всички функции, които компанията предлага, както и да намеря подходящи партньори, с които да създадем интересни изживявания за местните потребители”, коментира Райков.

Коментари по темата: „Българин пое бизнеса на Viber за Централна и Източна Европа”

добавете коментар...

  1. :o)

    Вайбър не е като скайп или icq
    вайбър е нов уред за следене, слушане и шпионаж, който ти дават БЕЗПЛАТНО.
    Точно като фейсбук

    Който му се занимава да гугълне – viber israeli spy и ще види за кво иде реч.

  2. :o)

    Вайбър не е като скайп или ICQ
    Вайбър е ново поколение уред за слушане, следене и шпионаж.
    Може и да не ви пука, но ТЕ ви следят

    “https://www.ultgate.com/2364/viber-made-in-israel”

  3. Иван

    Viber е като Skype – всяко чудо за три дни – т.е. сега Viber е много модерен, докато не се появи някоя друга програма. И не виждам какво ново предлагат всички тези “нови” програми от старите, които съществуваха от 90-те години – например ICQ, или вече несъществуващия Odigo – просто по-добра рекламна стратегия, и повече зарибени млади хора, които искат да са “по-модерни” – иначе като технология не предлага нещо кой знае какво ново от своите предшественици….

Коментар