Соларна станция за мобилни устройства ще дебютира у нас

Соларните системи отново ще бъдат хит на изложбата „Енеко” в рамките на Международния технически панаир в Пловдив

Соларните системи отново ще бъдат хит на изложбата „Енеко” в рамките на Международния технически панаир в Пловдив

Соларна станция за зареждане на  мобилни телефони, таблети и лаптопи ще бъде показана за първи път в България по време на Международния технически панаир, който ще се проведе от 28 септември до 3 октомври в Пловдив.

Устройството, използващо слънчева енергия, бързо навлиза по улиците на големите градове в Европа и САЩ, а вече е достъпно и у нас. То е част от иновациите в специализираната изложба за енергетика и екология „Енеко”.

Уличните соларни станции за зареждане бързо навлизат в големите градоне на Европа и САЩ

Уличните соларни станции за зареждане бързо навлизат в големите градове на Европа и САЩ

С помощта на уличните зарядни станции, които могат да се монтират навсякъде, се осигурява безплатна енергия за  мобилни устройства по всяко време на денонощието, обясняват изложителите от  фирма „Сънисъп”. Фотоволтаични панели правят ток от слънцето и го съхраняват във вътрешна батерия, затова не е необходимо свързване чрез кабел към електромрежата.

На същия принцип работят и сгъваемите електрически скутери със соларно зареждане, които ще представи компанията „Ноновин  технолоджи” от Тайван. Портативният соларен панел дава възможност скутерите да се използват и на места, където няма станции на ток. Екологичното превозно средство, което  съчетава удобствата на велосипед и мотопед, все още е рядкост в България.

Коментар