САЩ тестват препарат за удължаване на живота

САЩ разрешиха изпитанията върху хора на препарат, който може да забави стареенето и да удължи живота. От две години препаратът се тества с гризачи, а резултатът е удължаване на живота им с 5-6%, съобщи Science.com.

В предстоящия експеримент ще участват хиляди доброволци в пенсионна възраст. Става въпрос за препарат на базата на метформин – лекарство за диабет, което привежда митохондриите в клетките на организма в енергоспестяващ режим и ги принуждава да окисляват активно мазнините.

Действието на метформина може да се сравни с процесите, които протичат в организма при прилагане на ниско-калорийна диета. В резултат на употребата му, гризачите станали по-малко склонни към затлъстяване и започнали да живеят по-дълго.

Стареенето на организма не се счита за заболяване, поради което тестовете с новия препарат са одобрени от Службата за контрол на храните и лекарствата (FDA) по изключение.

Коментари по темата: „САЩ тестват препарат за удължаване на живота”

добавете коментар...

  1. Таня

    Има ли хапчета за по дълъг живот сега в България и Аптеката и колко ще струват искам да знам ли ги има Наистина искам да си купя от тях ще ми кажете ли да ли ги има сега и за здрави хора Стават ли искам да знам

  2. Anonymous

    Има ли хапчета за здрави хора става ли тези лекарства и каде се продават Аптеката има ли ги
    Колко струват

  3. Anonymous

    Метформина е основно за метаболитен синдром или инсулинова резистентност. И двете състояния са причина за много здравословни проблеми, включително и диабет. Вероятността да удължава живота, особено на по – пълните хора, е много голяма.

  4. dljsk

    Преди години хората са измирали от болести в следствие на лошата хигиена. Днес нямаме проблем с хигиената, а умираме поради лошата околна среда (въздух, радиация, лоша храна и отрови в храната и водата ни). Реакция на организма е дебелеенето и влошеното хормонално състояние, които от своя страна водят до болести. По-слабите хора са като цяло по-здрави.

  5. Mishka

    “В резултат на употребата му, гризачите станали по-малко склонни към затлъстяване…”
    По-скоро ще се затлъстява с него!

  6. ttttt40

    Тоест това ще е нов препарат за отслабване :-)))

Коментар