21 Bitcoin Computer – хибрид за добив на виртуална валута

В устройството с джобен размер са вградени специализиран чип за добив на биткойн и сървър за микроплащания

В устройството с джобен размер са вградени специализиран чип за добив на биткойн и сървър за микроплащания

Необикновен хибрид, наречен 21 Bitcoin Computer, съчетава микрокомпютър, майнър и софтуер за добив на виртуална валута. Устройството, разработено от компанията 21, стъпва на хардуерна платформа Raspberry Pi 2 и може да работи съвместно с компютри под Windows, OS X и Linux или напълно самостоятелно под Linux-базирана операционна система 21 Bitcoin OS.

Освен за добив на биткойн 21 Bitcoin Computer може да опрости дейността на разработчиците в сферата на бизнеса с виртуални валути. Това е първият компютър, който поддържа биткойн протокола „нейтив”, на ниво хардуер и софтуер.

bitcoin_computer_ins

Биткойн компютърът може да работи съвместно с лаптопи и РС под Windows, OS X и Linux

С помощта на Linux платформата, която има и вградена платежна система, разработчиците могат да създадат, например, интернет магазини за продажба на цифрови стоки и услуги, с плащане директно в биткойн.

В устройството с джобен размер са вградени специализиран чип за добив на биткойн и сървър за микроплащания, като функциите им са достъпни от командния ред. Фабрично инсталирано е копие на Blockchain, което позволява използване на устройството като „пълен възел”.

Комплектът на 21 Bitcoin Computer включва всичко необходимо за започване на работа, вкл. WiFi адаптер, RPi 2, захранващ адаптер, USB кабел за свързване към компютър и SD карта 128GB. Цената на комплекта в онлайн магазина Amazon.com е 400 долара.

Коментар