Apple Watch заменя ключа в колите на GM

Смарт часовникът на Apple ще се използва за управление на централното заключване и пускане на двигателя на колите

Смарт часовникът на Apple ще се използва за управление на централното заключване и пускане на двигателя на колите

Автомобилният гигант General Motors (GM) тества приложение за умния часовник Apple Watch, с помощта на което водачите могат да получат отдалечен достъп до някои електронни функции на колите.

По информация от американската компания, на която се позовава Уол Стрийт Джърнъл, благодарение на новия софтуер и Apple Watch, водачите ще могат да управляват дистанционно централното заключване и пускането на двигателя. Технологията ще се реализира само в някои модели на GM, но засега няма яснота кои ще бъдат те и кога решението ще се появи на пазара.

GM не е единственият производител на автомобили, който има планове за Apple Watch. Наскоро Ford обяви приложение за Apple Watch и Android Wear, наречено MyFord Mobile, което показва параметри като ниво на зареждане на акумулатора (за електромобилите), местоположение на колата, оставащи километри и др.

BMW и Porsche също имат разработки, свързани с Apple Watch. Очевидно, интеграцията с автомобилната електроника ще бъде едно от интересните приложения на смарт часовника.

Коментари по темата: „Apple Watch заменя ключа в колите на GM”

добавете коментар...

  1. Име

    Ако си спукаш екрана – айде пак към ключа -:)

  2. аман

    Очаквах по-прочувствена и тържествена ода!!!

Коментар