Таблетите ще еволюират в хибриди „2-в-1”

Таблетите ще се завърнат като топ продукт на пазара, но под формата на хибриди 2-в-1

Таблетите ще се завърнат като топ продукт на пазара, но под формата на хибриди 2-в-1

Продажбите на таблети забуксуваха през последната година след първоначалния бум с излизане на епълския iPad и по-късно – на устройства от много други производители. Очаква се тази година пазарът на таблети да регистрира 4% спад спрямо миналата, но анализаторите прогнозират връщане към растежа още през 2016 г., когато продажбите ще нараснат със 7%.

Според експерти на Strategy Analytics, съживяването на пазара ще стане факт, благодарение на усилията на Apple, Samsung и Microsoft, които ще преразгледат и разширят възможностите на таблетите, опитвайки се да удовлетворят потребностите на корпоративните клиенти.

В близките няколко години стотици милиони таблети, придобити по-рано, ще остареят толкова много, че ще се наложи да бъдат заменени. Предполага се, че потребителите ще започнат да купуват устройства от типа „две в едно” със сменяеми дисплеи, които в последно време станаха по-достъпни.

Подобни устройства ще могат да се ползват периодично в режим таблет за елементарни задачи, докато в комбинация с клавиатура, служеща и за док станция, ще работят като типичен ноутбук за по-сложни задачи. Освен това, в резултат на усъвършенстваните процесори, хибридите ще станат по-мощни, по-тънки и по-леки, което допълнително ще стимулира интереса към тях.

В допълнение, операционната система Windows 10 ще направи таблетите по-конкурентни на традиционните РС по отношение на производителност и съвместимост с офис приложения. Такива например са хибридните устройства от висок клас Surface Pro на Microsoft.

На пазара същевременно се появяват и по-достъпни немаркови устройства 2-в-1. За сметка на ниската си цена, подобни модели могат да конкурират успешно обикновените таблети и РС от начално ниво на пазарите в развиващите се страни.

Коментари по темата: „Таблетите ще еволюират в хибриди „2-в-1””

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Големия проблем на таблетите е Андроид. Ако ще трябва да се използват за по-сериозна работа, абсолютно несериозно е да се разчита ОС, създадена с цел да направи потребителя си “прозрачен”.

  2. Име

    И накрая в лаптопи 🙂

Коментар