Бианор и Appzio ускоряват iOS и Android разработките

В последно време Аппзио получава множество заявки за поръчкова разработка, където платформата може да покрие 80-90% от изискваното в проекта

В последно време Аппзио получава множество заявки за поръчкова разработка, където платформата може да покрие 80-90% от изискваното в проекта

Българският разработчик на мобилни решения Бианор подписа стратегически договор с платформата Аппзио (Appzio), за да позволи по-бързо създаване на iOS и Android приложения.

Appzio е иновативна платформа за създаване на мобилни приложения без програмиране. Благодарение на сделката, клиентите на Бианор ще получат богати на съдържание мобилни приложения много по-бързо и на по-ниска цена, съобщиха от разработчика. Освен това партньорството дава възможност на клиентите на Appzio да добавят допълнителна персонализация на своите приложения с помощта на екипа на Бианор.

Сферата на разработка на мобилни приложения се променя бързо, отчитат в Бианор. Увеличеният натиск по отношение на времето за създаване и публикуване на приложения, експериментиране и свързаните разходи карат всички в индустрията да мислят за това как да бъдат по-бързи. Бианор вижда решението за ускоряване на разработките в тясно партньорство с Appzio.

„Докато преди няколко години HTML5 донесе обещание за по-бърза „крос-платформена” разработка, сега ние можем ясно да видим, че очакванията на крайните потребители са много по-големи. Важно е да се предоставят „нейтив” интеграции, които позволяват използването на приложението да се превърне в изживяване, което потребителите да обикнат и да искат да запазят на телефоните си”, коментира техническият директор на Бианор – Иван Чичков.

По неговите думи, Бианор е експериментирала с много междуплатформени решения, но или тяхното обещание за намаляване на времето за разработка е силно преувеличено, или качеството на крайния продукт просто не е достатъчно добро. Това е накарало компанията да търси алтернативни начини и открива решението в Appzio.

„Ние вярваме, че приложенията трябва да носят истинска стойност на крайните клиенти. Постоянно се стремим да предоставяме инструменти, които позволяват това, без каквото и да е програмиране”, заяви от своя страна Тимо Райло, технически директор на Appzio.

Платформата има своите собствени ограничения, но въпреки това в последно време Appzio получава множество заявки за поръчкова разработка. При тях платформата може да покрие 80-90% от изискваното в проекта.

„За да помогнем с тези искания и да запазим обещанието ни за SaaS, за бързо и ефективно създаване на мобилни приложения, имахме нужда от партньор, който има опит в сферата и който може да ни помогне да разширим обхвата на платформата”, коментира Тимо Райло сделката с Бианор.

Българската компания получава пълен достъп до сорс кода на Appzio и може да предлага разработка на персонализирана функционалност, която да се интегрира в платформата на Appzio. В резултат на това, създаването на приложения с допълнително разработени модули позволява по-добра функционалност, по-богати опции за разширяване и по-добър краен резултат, спрямо проекти, базирани на „снипети” (откъси от код) и други програмни рамки.

„Когато оценявах платформата на Appzio, аз бяха наистина изненадан от напредналия й стадии и нейната клиент-сървър архитектура. Тя не е „фреймуорк” сама по себе си, но с нея можем да предоставим напълно работещ код в рамките на седмица от началото на проекта. Това е доста впечатляващо”, сподели Даниел Радев, завеждащ отдел разработка в Бианор.

Коментари по темата: „Бианор и Appzio ускоряват iOS и Android разработките”

добавете коментар...

  1. Мда

    Айде не спорете – всички сте прави. И факта че Web-a върна нещата много назад и че мобилните еднодневки също. За съжаление сериозен програмен ресурс се насочи във недобра посока. Изместването на мобилните устройства от позицията на помощен хардуер към позицията на основни устройства доведе до крайно печалните качества на операционните системи и софтуера като цяло напоследък.

  2. -_-

    Взе още по-повече да ми писва от ревльовци със щайги.

    Съвременните смартфони имат производителността на компютър от преди 6-7 години; GPU – от преди 5-6 години.

    Преди 10 години явно не е имало “истински компютри”.

    Скапаният уеб върна информатиката и целия ИТ сектор 35 години назад, но не видях някой да подскача от ужас, че 90% от програмистите правят грозни уебсайтчета вместо сериозен софтуер.

    Друго си е да живеем в Мезозоя.

  3. Iv

    На мен ми е писнало на 100% аман от мобилни – дебилни устройства и хора. Аман от грозни мобилизирани сайтове, които изглеждат ужасно на десктоп или лаптоп.
    Огромна загуба на ценно време на ИТ специалисти да пишат апове за устройства, които отиват в кофата за боклук за по-малко от 16 месеца.

    Много хора сме свидетели как ни заливат огромен брой ниско качествени, безсмислени апове и устройства с кратък живот и безполезни за работа на истински компютри като лаптопи и десктопи.

    Може да се даде огромен списък с факти и примери
    – батериите вече са твърдо вградени “запоени” не вадят не се сменят, защото като се развали нещо се изхвърля цялото мобилно устройство.
    – да не говорим за ъпгрейд и дългосрочна поддръжка – няма такива неща за продукти с кратък живот и куп съмнителни и безсмислени вградени функции и приложения за нещо си което няма да е актуално и да се ползва повече от година.

  4. -_-

    Леко взе да ми писва от ревльовци със щайги.

  5. Бранимир

    Защо да забравят?

    “Нормалните компютри” и мобилните устройства имат различни плюсове и минуси. Важното е постоянно да се подобрява качеството на споменатите сайтове или мобилни приложени, така че те да имат истинска стойност за потребителя. Това е задача както на разработчиците, така и на компаниите, които създават приложения.

    В този случай, разходите свързани с разработка на apps се намаляват, което позволява по-лесно да се навлезе на този пазар и да се тестват нови идеи (което иначе би било невъзможно).

  6. Van

    И накрая всички забравят, че съществуват и нормални компютри – не всичко е таблет и смартфони.

    Вече ги има скапани сайтове и уеб приложения, които добре изглеждат и работят само на мобилни устройства, а на компютри са ужасни боклуци.

Коментар