60% ще работят дистанционно през 2022 г.

Отдалечената работа става все по-предпочитана от служителите, намалява стреса

Отдалечената работа става все по-предпочитана от служителите, намалява стреса

Гъвкавата организация на работа в компаниите се сбъдва не само заради технологиите, но и под влияние на служителите, твърди проучване. 

Една от основните задачи пред бизнеса днес е да създаде благоприятни условия за служителите да бъдат мобилни, като използват правилните инструменти и технологии.

Резултатите от проучване на Virgin Media Business сочат, че 24% от служителите във Великобритания поне веднъж седмично работят отдалечено. Прогнозата сочи, че към 2022 г. 60% от офис служителите в света ще започнат регулярно да работят от домовете си.

В момента 30 милиона американци работят от вкъщи, като според Virgin Media Business към края на десетилетието делът на работещите дистанционно ще достигне 63%.

Девет от всеки десет представители на Y поколението дават приоритет на мобилността на работното място. Две трети от най-ефективните мениджъри не искат да променят местоживеенето си. 69% от специалистите смятат, че гъвкавата заетост намалява стреса в работата.

В бъдеще работниците ще оценяват технологиите по три главни критерия, независимо от това дали се прилагат у дома или в офиса – мобилност, независимост и простота на използване, заключава докладът.

Коментари по темата: „60% ще работят дистанционно през 2022 г.”

добавете коментар...

  1. Пак програмист

    @Lilia Stoyanov

    В смисъл “тези при които не е само въпрос на избор” не са за вас?

  2. Lilia Stoyanov

    Дистанционната работа съвсем не е само въпрос на избор. За много хора тя е единственият начин да си намерят работа. Представете си колко хора в инвалидна количка разчитат само на пенсия и колко родители, които отглеждат децата си сами живеят с много ниски доходи, за да могат едновременно да работят почасово и да се грижат за тях. Същото е валидно и за всички живеещи в райони с много висока безработица. Единственият избор за по – младите от тях е да си сменят местожителството или дори да имигрират. Създадохме Transformify “www.transformify.org”, за да помогнем на всички тях да получат възможност за дистанционна работал

Коментар