Виртуален номер пази от измами при онлайн плащане

При плащане в интернет вместо да въвежда реалния номер на картата си, клиентът може да ползва създадения виртуален номер

При плащане в интернет вместо да въвежда реалния номер на картата си, клиентът може да ползва създадения виртуален номер, за да сведе до минимум риска от измами

Нова услуга на Транскарт Файненшъл Сървисис (ТФС), наречена виртуален номер за плащане в интернет, предпазва потребителите от онлайн измами, съобщиха от компанията. Услугата е достъпна за притежатели на кредитни карти trans.card MasterCard или дебитни карти trans.cash Debit MasterCard.

Потребителят на trans.card може да си създаде временен виртуален номер към своята карта, като определи самостоятелно лимита за плащане и срока на валидност на този номер. При плащане в интернет вместо да въвежда реалния номер на картата си, клиентът може да ползва създадения виртуален номер.

По този начин, независимо че плащането ще се извърши с пари от картата на клиента, реалният номер на тази карта ще остане недостъпен за потенциалните измамници. ТФС препоръчва на картодържателите след всяко успешно плащане в интернет да изтриват използвания за целта виртуален номер. Така рискът от злоупотреби в глобалната мрежа ще бъде сведен до минимум.

Иновацията на ТФС е една крачка напред в сравнение с виртуалните карти, предлагани на пазара. В повечето случаи при издаването на тези виртуални карти се изисква посещение в офис на издателя. ТФС обаче предлага възможност създаването и изтриването на виртуалните номера да се извършва изцяло онлайн, което отнема само секунди и е напълно безплатно за клиентите.

Освен това, преди да се извърши плащане в интернет, виртуалната карта трябва да се зареди с пари от разплащателната сметка на клиента или с пари в брой. При създаването на виртуален номер за плащане в интернет чрез услугата на ТФС не се прехвърлят и не се блокират  пари от картата.

Съответно и при изтриване или изтичане на срока на валидност на виртуалния номер не е необходимо да се прехвърлят никакви суми обратно към картата, уточниха от компанията.

Коментари по темата: „Виртуален номер пази от измами при онлайн плащане”

добавете коментар...

  1. стига порно молим ви докога не на новите лични карти не

    едно време си получавахме заплатите в пощенски плик в кеш брой на ръка най сигурният начин за разплащане и само касиерката на фирмата знаеше колко и кога а сега служителите в банките имат всичките ви данни трансакции плащания по деби плащания с карта всичко

Коментар