HP EliteBook Folio претендира за най-тънък в своя клас

Проучване на HP показва, че към 4 януари нейният EliteBook Folio е най-лекият и най-тънкият в класа си

Проучване на HP показва, че към 4 януари нейният EliteBook Folio е най-лекият и най-тънкият в класа си

Ноутбукът EliteBook Folio, показан от HP на изложението CES 2016 в Лас Вегас, претендира за най-тънкия и лек в своя клас. Моделът с 12,5-инчов екран тежи 990 грама и е дебел само 12,4 мм.

HP EliteBook Folio има алуминиев корпус и отговаря на изискванията на американския военен стандарт MIL-STD-810G. Механизмът за отваряне на ноутбука е направен във вида на пиано панти, благодарение на което капакът може да се наклони до 180 градуса. Собствено проучване, проведено от HP, показва, че към 4 януари тази година нейният нов ноутбук е най-лекият и най-тънкият в класа си.

Проучване на HP показва, че към 4 януари нейният EliteBook Folio е най-лекият и най-тънкият в класа си Капакът на HP EliteBook Folio може да се разтваря под ъгъл до 180 градуса

Капакът на HP EliteBook Folio може да се разтваря под ъгъл до 180 градуса

HP EliteBook Folio стъпва на процесор Intel Core M от ново поколение (Skylake). Потребителите имат избор между CPU m3, m5 и m7, SSD с капацитет 128-512GB и до 8GB оперативна памет. Налични са безжични модули Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 4.2, батерия 38 ватчаса, два порта USB Type-C, свързани към интерфейс Thunderbolt, и клавиатура с подсветка.

Базовият вариант на EliteBook Folio предлага екран с резолюция Full HD, но срещу доплащане потребителят може да получи дисплей с резолюция 4K. Ноутбукът ще излезе на пазара през март с начална цена от $1000.

Коментар