Обвиняват Apple в кражба на технология

Смарт часовникът Watch ползва неправомерно технология, защитена с патент, твърдят от компанията Valencell

Смарт часовникът Watch ползва неправомерно технология, защитена с патент, твърдят от Valencell

Компанията Valencell обвини Apple в кражба на нейна патентована технология и неправомерното й използване в умните часовници Watch.

Ищецът не просто обвинява Apple в нарушаване на правата върху патенти. Valencell твърди, че кражбата има сериозна предистория – двете компании са обсъждали нейното използване в Watch.

През 2013 г. от Купертино проявили интерес към разработка на Valencell в областта на биометричните технологии за идентификация. Двете страни дори стигнали до договорка за използване на технологията в смарт часовника на Apple, съобщава Scribd.com.

В крайна сметка, технологията наистина намерила приложение в Watch, но без официалното разрешение и участие на Valencell. Ищецът твърди, че в определен момент Apple е получила достъп до важна информация относно технологията, поместена в заключената част на сайта на компанията.

Valencell твърди също, че към момента на подаване на иска е установила седем служители на Apple с достъп до информацията, по техните IP адреси. Това потвърждава, че Apple се е възползвала неправомерно от разработката на друга компания.

Коментари по темата: „Обвиняват Apple в кражба на технология”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Няма случай, в който някой да е обвинил Епъл в кражба на интелектуална собственост и да не е бил прав. В единия случай дори се наложи американския президент да отмени присъдата, поради което Епъл все още съществуват. А иначе никой в Америка не отменя делата, спечелени от Епъл. Защо ли?

  2. Anonymous

    Ще трябва да се понаучите да правите по-сериозни проучвания. Обвинението е и към FitBit, между другото. Как пропуснахте да споменете?

    Проблемът със статии като тази е, че имат единствено негативен ефект върху компаниите, които са били обвинени (в случая Apple и FitBit). Причината е проста:

    1. Ако Valencell наистина имат право и осъдят Apple и/или FitBit, новините пак ще гръмнат. В този случай всичко е наред, който краде интелектуална собственост, трябва да страда.

    2. В случай, че Apple и FitBit не са нарушили патентите и технологията на Valencell, това в пресата почти никога не се отразява. Няма новина, няма скандал.

Коментар