Смарт гривна осигурява гласова връзка с Volvo

Иновативна технология позволява на притежателите на Volvo да разговарят с автомобила си

Иновативна технология позволява на притежателите на Volvo да разговарят с автомобила си

Притежателите на Volvo ще могат да разговарят с автомобила си чрез смарт гривна Band 2, създадена от Microsoft. 33 години, след като популярният американски телевизионен сериал „Среднощен ездач” показа как Дейвид Хаселхоф разговаря с автомобила си KITT, двете компании въвеждат система за гласово управление, контролирана от преносимо устройство.

Иновативната технология позволява на собствениците на Volvo да дават указания относно настройване на навигацията, включване на отоплението, заключване на вратите, мигане на светлинни индикатори или натискане на клаксона. Всичко това става възможно благодарение на мобилното приложение Volvo on Call и свързаното преносимо устройство.

Партньорството на Volvo и Microsoft започна през ноември миналата година, когато двете компании обявиха първото автомобилно приложение на технологията HoloLens – автономен холографски компютър, който може да промени начина, по който клиентите проучват и купуват автомобил.

Новият съвместен продукт представлява дистанционно гласово управление за автомобили Volvo чрез Microsoft Band 2. „Да си го кажем направо – кой не е мечтал да разговаря с автомобила си чрез устройство, което се носи на китката?”, коментира Клас Бендрик, старши вицепрезидент и главен директор по информационни технологии на Volvo Car Group.

Възможността за гласово свързване с колите Volvo чрез смарт гривна Microsoft Band 2 ще се предлага на пазарите, в които е активно приложението Volvo on Call, от пролетта на 2016 г., уточниха от автомобилната компания.

Коментар