ЦЕРБ доставя 100 нови трансформатора на EVN

Първата доставка от 27 трансформатора за EVN България вече е направена

Новите трансформатори на EVN ще понижат екологичния риск от изтичане на масло в околната среда

Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) ще достави тази година 100 нови разпределителни трансформатора на EVN България, които ще заменят старите съоръжения в подстанциите на енергийното дружество.

Инвестицията на EVN  България  в новите съоръжения възлиза на около 3,5 млн лв. Първата доставка от 27 трансформатора е вече направена, съобщиха от ЦЕРБ.        

От енергийното дружество, което снабдява с електричество 1,5 млн. българи, уточниха, че доставката на нови трансформатори гарантира безпроблемно електрозахранване и ще понижи екологичния риск от изтичане на масло в околната среда.

ЦЕРБ спечели проекта в консорциум с чешката фирма производител с над 100-годишна история – BEZ Братислава. Българското предприятие се съревновава с 8 фирми, сред които и Siemens.

ЦЕРБ е най-старото и най-голямо предприятие за енергийни ремонти у нас. Създадено е през 1948 г., а през 2001 г. е приватизирано. Над 70% от дейността на компанията е в чужбина.

Коментари по темата: „ЦЕРБ доставя 100 нови трансформатора на EVN”

добавете коментар...

  1. Васко Иванов

    Браво на ЕВН!! За разлика от ЧЕЗ те се грижат и за природата и паралелно разширяват бизнеса си! Много съм доволен от тях ! А за Церб не за първи път чета че са се сработили с чужда фирма на високо ниво. Успех и дано и цените на тока да продължат да са така ниски. Доказано е ,че когата цената на тока е по ниска, потреблението е повече -> и двете страни са щастливи!

  2. Anonymous

    “чешката фирма производител с над 100-годишна история – BEZ Братислава” ??? Чешка – BEZ Братислава

Коментар