HP пуска дамски смарт часовник

На външен вид смарт устройството на HP прилича на обикновените часовници със стрелки, но в циферблата е вграден OLED екран

На външен вид смарт устройството на HP прилича на обикновените часовници със стрелки, но в циферблата е вграден OLED екран

HP разработи дамски смарт часовник в партньорство с американски дизайнер Айзък Мизрахи. Луксозният аксесоар е украсен с кристали Сваровски.

На външен вид смарт устройството прилича на обикновените часовници със стрелки. Но в циферблата е вграден OLED, който се забелязва едва когато на него се появи информация. Екранът показва брой направени стъпки, входящи повиквания и текстови съобщения.

Часовникът е водонепроницаем, има диаметър 42 мм и дебелина 14 мм, захранва се през USB порта. Създаден е за съвместно използване със смартфони под управление на iOS и Android. Връзката между двете устройства се извършва през Bluetooth интерфейс, а батерията осигурява до пет дни автономна работа.

HP ще пусне на пазара две разновидности на смарт часовника – със сребрист и позлатен корпус. Кожената каишка е сменяема, в пет различни цвята. Часовникът струва $250, а допълнителна каишка ще се предлага за $40. Предвидено е и зарядно устройство за $20.

Коментар