Криптират данни при скорост 200Gbps извън частния облак

Бизнесът отдава все по-голямо голямо значение на сигурността на данните не само в рамките на компанията, но и когато напускат частния облак

Бизнесът отдава все по-голямо голямо значение на сигурността на данните не само в рамките на компанията, но и когато напускат частния облак (снимка: Ciena)

Три технологични компании – Ericsson, Telstra и Ciena – демонстрираха ново решение WaveLogic Encryption за предаване на криптирани данни със скорост 200 Gbps в натоварения междуградски маршрут Мелбърн-Кенбера-Сидни.

Оптичното решение за криптиране на данни, които са в процес на пренос и обработка, дава ефективна гаранция на компаниите, че информацията им е сигурна и защитена при напускане на частния облак и преминаване през мрежите.

„За пръв път в световен мащаб ние демонстрираме решение, което защитава данните, докато те се прехвърлят при високи скорости от една точка до друга. Доказването на функционалността на тази нова технология за криптиране е важно за Telstra, за да я предлагаме като допълнителна услуга на нашите корпоративни клиенти”, коментира Дейвид Робъртсън, директор „Transport and Routing Engineering” в Telstra.

Решението с възможност за програмиране позволява както за самостоятелно управлявано криптиране, така и криптиране под контрола на Telstra. „WaveLogic Encryption на Ciena е първото решение в индустрията с алгоритъм за криптиране, вграден в кохерентна специализирана интегрална схема (ASIC)”, твърди Франсоа Локо-Дону, старши вицепрезидент и главен оперативен директор в Ciena.

Бизнесът отдава все по-голямо значение на сигурността на данните не само в рамките на компанията, но и когато напускат частния облак и преминават през мрежата. Това не трябва да коства забавяне или да рефлектира негативно върху изживяването на крайния потребител, допълват от Ciena.

Технологията е преминала щателни тестове в оптичната лаборатория на Ericsson в Порт Мелбърн, за да се гарантира безпроблемното й интегриране в оборудването на Ciena в мрежата на Telstra.

Коментар