Външен диск на Adata предлага военна устойчивост

Външите дискове Adata HD650X и HD710M осигуряват съответно сторидж разширение за Xbox и устойчиво, „military” стил решение за РС

Външите дискове Adata HD650X и HD710M осигуряват съответно сторидж разширение за Xbox и устойчиво, „military” стил решение за РС

Adata Technology пусна два външни диска – единият се явява допълнителен сторидж за конзолата Xbox One, а вторият служи за връзка с РС, в „защитна” разцветка, характерна за военните изделия. И двата диска се доставят с капацитети до 2TB и бърз интерфейс USB 3.0.

Моделът Adata HD710M осигурява висок клас защита от вода, прах и удари, а външността му е с характерния камуфлажен дизайн. Той посреща стандартите IEC IP68, които включват издръжливост към потапяне до 150 см във вода за 60 минути и пълна прахоустойчивост.

Също така, дискът покрива военния стандарт на армията на САЩ – MIL-STD-810G 516.6 за удароустойчивост при изпускане. Дизайнерите на Adata са създали камуфлажен „скин” на HD710M, който е в съзвучие със здравата изработка.

За феновете на джаджи с „военен” стил, дискът представлява приятно съчетание от практичност и атрактивна външност. Той използват здрава силиконова обвивка с множество слоеве за защита от повреди.

Adata HD650X пък се явява високоскоростно сторидж разширение за геймърите-привърженици на Xbox, които се нуждаят от повече място за съхранение на библиотеки от игри и приложения. Този диск е в зелена цветова гама, която пасва на брандинга и стила на Xbox, и е базиран на здраво-сглобения Adata HD650 за повишена издръжливост и преносимост.

Моделът е съвместим с конзолите Xbox One и Xbox 360, които в момента се доставят с 1TB дискове и геймърите не след дълго започват да изпитват нужда от допълнителен сторидж, тъй като най-популярните издания на игрите често надвишават 50GB със своите пачове, актуализации и съдържание за изтегляне.

Потребителите могат да изберат 2-терабайтов HD650X, двойно по-голям от диска на своя Xbox, и да си гарантират достатъчен капацитет за остатъка от „живот” на поколението на конзолата. Дискът помага на геймърите да избягват ситуациите, в които се налага да избират дали да изтеглят ново съдържание за сметка на инсталираните преди това игри, приложения и мултимедия.

HD650X е важен ъпгрейд, особено в светлината на Xbox Games с програмата Gold, която предлага на клиентите множество безплатни игри всеки месец.

Adata HD650X има заздравен корпус, който го пази от изпускания, и се явява отличен избор за геймърите в движение. За да съответства на външния вид на Xbox системите, дискът е изпълнен в приятна за окото зелено-черна цветова схема.

Външните дискове HD650X и HD710M работят като „plug-and-play” устройства, без да са им необходими драйвери за съвместимите операционни системи, вкл. Windows 10 и New Xbox One Experience. Техният USB 3.0 интерфейс поддържа до 5Gbps скорост на трансфер на данните – при HD650X това означава, че в много сценарии на използване външният диск може да се окаже по-бърз при инсталации и зареждане от вътрешния диск на Xbox One.

Коментар