Veritas очаква ръст на пазара в България

Veritas доставя решения на 86% от водещите компании в класацията Fortune 500, посочи регионалният директор Василе Аникулаесей

Veritas доставя решения на 86% от водещите компании в класацията Fortune 500, посочи регионалният директор Василе Аникулаесей

Отварянето на представителен офис на Veritas в България е положителен факт, който ще се отрази добре и на партньорите, и на клиентите, заявиха от компанията за информационен мениджмънт на среща с журналисти в София.

„Оптимист съм за резултатите. Като нова компания ще започнем отначало и се надявам на много добър ръст”, каза Зорница Сачкова, мениджър „Бизнес развитие и партньорства” в представителството на Veritas. Тя ще работи директно с партньорите и големите корпоративни клиенти.

Лидерът в бекъп решенията се отдели наскоро от Symantec и вече оперира като напълно самостоятелна компания. През януари тази година Veritas отвори офис в България, като оттук ще развива и каналите за продажби в страни от региона като Гърция, Румъния и Кипър.

Veritas работи чрез партньори, подчерта Василе Аникулаесей, изпълнителен директор за региона на Централна и Източна Европа. Управлението на дистрибуторския канал на Veritas, насочен предимно към малкия и среден бизнес, е поверено на Стефан Големехов, мениджър с опит в работата със Symantec.

„Очаква се ръст в ИТ бранша у нас като цяло, надявам се да имаме добри сделки и резултати”, заяви Зорница Сачкова, мениджър „Бизнес развитие и партньорства” в представителството на Veritas

„Очаква се ръст в ИТ бранша у нас като цяло, надявам се да имаме добри сделки и резултати”, заяви Зорница Сачкова, мениджър „Бизнес развитие и партньорства” в представителството на Veritas

„Партньорите са нашата търговска и техническа сила”, посочи Зорница Сачкова. По нейните думи, клиентите на Veritas решения също ще бъдат облагодетелствани от директното присъствие на компанията у нас и възможността да общуват с български мениджъри.

„Очаква се ръст в ИТ бранша като цяло, надявам се да имаме добри сделки и резултати, защото решенията на Veriats са добри и качествени, фокусирани в конкретна ниша”, допълни Сачкова.

Veritas доставя софтуер и услуги, които помагат на организациите да събират, защитават, анализират и оптимизират своите бази данни. Това е важен фактор при взимането на информирани решения за управление на рисковете и намаляване на разходите.

Към днешна дата Veritas обслужва 86% от водещите компании в класацията Fortune 500, посочи Василе Аникулаесей. Той наблегна и на факта, че за 12-та поредна година Veritas е лидер в магическия квадрант на Gartner при решенията за архивиране и бекъп на информацията за големи компании.

Пазарът за услугите на Veritas се развива с голяма скорост, като до 2018 г. се очаква общата сума от неговите сегменти да достигне 24 млрд. щатски долара в световен мащаб. Veritas е лидер по пазарен дял в сегментите „Запазване и възстановяване на информацията”, „Интегрирани устройства”, „Наличност на информацията” и „Решения за архивиране”.

Топ корпоративният продукт на Veritas е EnterpriseVault, чрез който компаниите съхраняват, управляват и откриват критична бизнес информация чрез услуги за архивиране и т.нар „е-discovery”.

Оказва се, че в България също има корпоративни клиенти с огромни обеми информация. Така например, Veritas работи с клиент, който разполага със 100-терабайтов архив, съобщиха от компанията.

Отскоро у нас е достъпен един от най-интересните продукти на Veritas – „appliance” решение, или оптимизирано устройство за бекъп и много бързо възстановяване. Именно скоростта на възстановяване е основното предимство на Veritas спрямо конкуренти продукти – операцията „restore” с оптимизираното устройство се извършва до пет пъти по-бързо, поясни Стефан Големехов.

Под ръководството на новия си главен изпълнителен директор Бил Колман, Veritas ще продължи да се фокусира върху разрешаването на сериозни предизвикателства по отношение на растящия обем от информация в бизнес организациите, заключиха от компанията.

Коментар