MWC 2016: Пръстен на Fujitsu управлява приложения

Интерактивният пръстен позволява работа с малък сензорен екран, без потребителят да го докосва

Пръстенът на Fujitsu позволява работа с малък сензорен екран, без потребителят да го докосва

Пръстен, който позволява интерактивно управление на индустриални приложения, може да промени начина на работа в полеви условия. Устройството на Fujitsu дебютира на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2016).

Иновативното устройство може да използва всички видове комуникационни технологии за късти разстояния (NFC, Bluetooth), за да позволи на всеки майстор с мръсни ръце или дебели ръкавици да борави с малък сензорен екран, без да го докосва действителлно.

Пръстенът има вграден малък бутон. Когато потребителят го натисне и изпише с ръка във въздуха цифра, на малкия сензорен екран се отваря съответното меню, от което той се нуждае, за да провери дадена информация или пък да въведе данни.

Fujitsu Ring може да служи и като писалка. Тогава потребителят може отдалечено да чертае върху екрана. Ако системата бъде свързана чрез клетъчна мрежа или през интернет, например с компютъра на проектния мениджър на работника, последният може да рисува и чертае „на живо” пред очите на колегата си, за да обясни текущ проблем или ситуация.

Чрез NFC модула пръстенът може да служи и като средство за идентификация. По този начин устройството осигурява достъп до съответното индустриално приложение, например чертежи.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар