Lexmark съкращава, търси купувач

Както и други производители на принтери, Lexmark се сблъска с проблеми на пазара, породени от прехода към мобилни устройства

Както и други производители на принтери, Lexmark се сблъска с проблеми на пазара, породени от прехода към мобилни устройства

Производителят на принтери Lexmark обяви тази седмица план за съкращаване на на 550 работни места, или около 4% от персонала на компанията.

Подобно на други компании в бизнеса с принтери, Lexmark се сблъска с трудности, породени от прехода на пазара от персонални компютри към мобилни устройства. В последните 12 месеца акциите на производителя поевтиняха с цели 30%.

През октомври миналата година Lexmark се обърна към Goldman Sachs за помощ в търсенето на варианти за бъдещето на компанията, вкл. за нейната продажба, припомня Ройтерс.

В съобщението за съкращения от тази седмица се посочва, че Lexmark продължава да проучва стратегически алтернативи и, че ръководството е удовлетворено от постигнатия прогрес. Предполага се, че компанията е успяла да заинтересова потенциални купувачи.

Обявените съкращения ще се реализират в рамките на 12 месеца. Очаква се те да повишат ефективността на компанията, тъй като разходите ще намалеят с 67 млн. долара през настоящата година и със 100 млн. долара през 2017 г.

Коментар