Облачна PrintOS променя печатните услуги

Доставчиците на печатни услуги скоро ще могат да ползват услугите на отворената платформа PrintOS

Доставчиците на печатни услуги скоро ще могат да ползват услугите на отворената платформа PrintOS

Облачна операционна система PrintOS ще промени радикално подхода към производствения печат. Новата платформа, разработка на HP, ще дебютира на изложението drupa 2016, което ще се проведе от 31 май до 10 юни в Дюселдорф, Германия.

PrintOS се явява отворена, защитена, интегрирана платформа за доставчици на печатни услуги, които ползват цифрова техника на HP Indigo, PageWide Web Press, Scitex и Latex. Системата включва редица мобилни и уеб приложения с интуитивен интерфейс, които оптимизират оборудването за цифров печат на HP.

Включени са също така инструменти за опростяване и автоматизиране на производството. Клиентите могат да следят дистанционно хода на печат, да анализират и да подобряват качеството.

Приложението Box опростява подготовката на задания за печат, предавани по електронен път или чрез услуги за обмен на файлове. Друго приложение, Site Flow, отговаря за автоматизираното предаване на заявки, управлението на предпечатната подготовка и операциите – то може ежедневно да изпълнява десетки хиляди персонализирани заявки за печат, вкл. с доставка на готовата продукция.

Притежателите на печатни машини HP Indigo и PageWide Web Press ще могат да ползват PrintOS от края на май т.г. Много приложения ще бъдат достъпни в рамките на договори за обслужване, а други ще се предлагат срещу месечен абонамент или ще се заплащат според използването.

Коментар