ИКТ дирекциите на МТИТС се доминират от жени

На дамския състав се дължат огромна част от успехите и незначителна част от неуспехите в тези важни сектори, каза Валери Борисов

На дамския състав се дължат огромна част от успехите и незначителна част от неуспехите в тези важни сектори, каза Валери Борисов

Дамите в дирекциите, свързани с телекомуникации, информационни технологии и електронно управление, на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията са 72 процента, съобщи зам.-министър Валери Борисов.

Две от трите ресорни дирекции се ръководят жени, които са пример за успели дами в българската администрация. „На дамския състав се дължат огромна част от успехите и незначителна част от неуспехите в тези важни сектори”, каза Борисов при откриване на кръгла маса „Жените в технологиите”.

В същото време, в световен мащаб, тенденцията не е толкова добра – от 10-те най-големи фирми от информационните технологии, само една се ръководи от жена, каза още Валери Борисов.

Той подчерта, че 42% от министрите в правителството са жени, като две от тях са вицепремиери в най-„мъжките сектори” – вътрешни работи и отбрана. По думите му, това че на дами се възлагат толкова големи отговорности, е признание за качествата на българските жени.

Коментари по темата: „ИКТ дирекциите на МТИТС се доминират от жени”

добавете коментар...

  1. ?!

    Добре де…пример за успели дами били. А дали редовия гражданин няма да си помисли пък, че са пример за уредени дами?

Коментар