AMD с 83% дял от пазара на виртуална реалност

AMD вече вижда плодовете на своите усилия в проекти като представянето на различни събития и истории посредством VR в сътрудничество с Асошиейтед прес

AMD вече вижда плодовете на своите усилия в проекти като представянето на различни събития и истории посредством VR в сътрудничество с Асошиейтед прес

AMD продължава да доминира глобалния пазар на решения за виртуална реалност (VR), заявиха представители на компанията по време на конференцията за разработчици на игри GDC в Сан Франциско, позовавайки се на пазарни изследвания.

AMD е в основата на повечето VR системи за домашни развлечения в цял свят, с около 83% пазарен дял, по данни на Jon Peddie Research от март 2016 г. Този дял отчасти се дължи на AMD технологиите, вградени в игралните конзоли с VR възможности, които са намерили място в милиони домове на планетата.

На конференцията в Сан Франциско AMD показа за първи път очакваните скоро на пазара Polaris 10 GPU с демото Aperture Science Robot Repair на Valve, използвайки HTC Vive Pre. GPU мострата е изработена по наскоро обявената Polaris графична архитектура, проектирана за 14-нм FinFET производствен процес и оптимизирана за DirectX 12 и VR.

Polaris внася значителни подобрения спрямо предишните AMD архитектури по отношение на поддръжката на високи резолюции, производителност за ват и 4-то поколение Graphics Core Next (GCN).

AMD обяви и своята нова програма за сертифициране на GPU за виртуална реалност, с новите нива „Radeon VR Ready Premium” и „Radeon VR Ready Creator”. Тя позволява на OEM производители, асемблатори и AIB партньори да обясняват по-лесно на потребителите кои сертифицирани Radeon продукти могат да се използват за VR изживявания с устройствата за глава Oculus Rift и HTC Vive.

„Разпространяваме технологията до повече хора по света чрез нашата VR екосистема, i-кафенетата в Китай, новите устройства за глава Oculus Rift и HTC Vive и с  партньори в създаването на съдържание в игрите, развлеченията, образованието, науката, медицината, журналистиката и други области”, каза Раджа Кодури, старши вицепрезидент и главен архитект на Radeon Technologies Group, AMD.

AMD вече вижда плодовете на своите усилия в проекти като този на Дженерал Електрик  – „The Neuro VR Experience”, симулиращ дейността на мозъка, на музея Смитсониън – „First: The Story of Orville and Wilbur”, както и на представяне на различни събития и истории посредством VR, с обявеното наскоро сътрудничество с Асошиейтед прес.

Коментар