Сторидж система на Fujitsu се справя с големите данни

Eternus CD10000 предлага неограничена мащабируемост на капацитета и производителността

Eternus CD10000 предлага неограничена мащабируемост на капацитета и производителността

Сторидж система Eternus CD10000 S2 на японската компания Fujitsu дава възможност на бизнеса сам да управлява изключително бързото разрастване на данните. Тази хипермащабна софтуерно-дефинирана система е проектирана за всички среди с амбициозни потребности от онлайн данни.

Eternus CD10000 позволява на организациите да управляват „големи данни”, например при доставчиците на облачни и телекомуникационни услуги, финансови организации, медии и компании за бизнес анализи. Системата има ключови предимства в няколко аспекта, например с това, че поддържа отворени стандарти за услуги от корпоративен клас.

Интегрирането на софтуера с отворен код Ceph в Eternus CD10000 и поддръжката, която Fujitsu осигурява, дават възможност на ИТ организациите да се възползват от всички предимства на отворените стандарти, без да се сблъскват с рискове при внедряването и оперирането.

Освен това Eternus CD10000 предлага неограничена мащабируемост на капацитета и производителността. Системата позволява линейно увеличаване и на капацитета за съхранение, и на производителността, само чрез добавяне на нови възли. Можете да започнете с 4 възела и да стигнете до 224, като капацитетът на системата достига 56 петабайта. Тя поддържа блоков, обектен и файлов достъп чрез една единна архитектура.

Архитектурата на Eternus CD10000 е безотказна. Копията на данните се разпределят автоматично между дисковете и възлите, като така компаниите получават пълна резервираност. Системата „се самолекува” и „автоматично се оптимизира” за максимална отказоустойчивост и избягване на спирания.

В допълнение, Eternus CD10000 е „безсмъртна система”, с екстремно дълъг жизнен цикъл. Технологичните онлайн обновления намаляват разходите за миграция, а отделни възли за съхранение могат да бъдат добавени, подменени или надградени без никакво спиране на работата.

Не на последно място, сторидж системата на Fujitsu има изключително ниска обща цена на притежание (TCO), благодарение на комбинация от софтуер с отворен код и функции за автоматично оптимизиране и самолечение, както и на поддръжката на стандартна за цялата индустрия технология.

Облакът е идеалната платформа за цифровизация на активите, тъй като се адаптира достатъчно бързо към промените, подчертават от Fujitsu. Японската компания е водещ доставчик на облачни IaaS услуги, с огромен опит, придобит от оперативната поддръжка на повече от 25 облачни центрове за данни в целия свят, като помага на бизнеса да оптимизира ИТ инфраструктурата си.

Коментари по темата: „Сторидж система на Fujitsu се справя с големите данни”

добавете коментар...

  1. :):)

    Към “:)” -> Аз пък понеже ми стана интересно и ме вълнуват алтернативни решения се зарових, попрочетох и стигнах до извода, че определено са ти бедни познанията и разсъждаваш на изуст от ограничен опит по някой “простичък” блоков сторидж. Не четеш за какво става дума. Какви “лънове”, това е object storage, къде видя местене и за какви портове говориш, това е клъстер от нодове с един голям pool сторидж зад тях 🙂 Старо, ново желязо работят заедно, чупи се нещо, останалите живи продължават да обслужват, заменяш и добавяш без никакво спиране и загуба на данни. Няма RAID. Това е Ceph. Fujitsu са го доработили и са го интегрирали върху тяхно желязо, което хич не е лесна работа и са го нарекли CD… нещо си. Стандартни сървъри, евтин сторидж,софтуерно дефиниран. За какви части и подръжка говориш? Това е истината ако работиш с големи обеми данни и искаш да не те дерат вендорите за някой мега хипер грамаден блоков сторидж с 500 RAID групи дето трябва да ги менажираш 🙂

  2. :)

    Толкова глупости на едно място отдавна не бях чел. Самолекуваща (сам си сменя изгорелите дискове и контролери или си оправя падналите портове?), огромен жизнен цикъл (колко да е огромен, докато Фуджитсу не реши да спре предлагането на части за модела ) , самооптимизираща се (“великата” преценка на кои типове дискове да държи лъновете просто не работи добре за всичко и често се забелязва забавяне на системата когато почне да мести)….все глупости за които се хващат менъждерите а после не било компютри а компоти и кършат ръчички с думите “Гайс, кво ша прайм”. 🙂

Коментар