ERP.BG гради екосистема около EnterpriseOne

Десетки партньори на ERP.BG получиха сертификати и отличия за съвместната работа с разработчика на бизнес системата EnterpriseOne (снимка: Теди Грозданов)

Десетки партньори на ERP.BG получиха сертификати и отличия за съвместната работа с разработчика на бизнес системата EnterpriseOne (снимка: Теди Грозданов)

Българска софтуерна компания прилага иновативен партньорски модел, който й позволява да се развива и расте, да засилва позициите и влиянието си на пазара на ERP системи. Около флагманския продукт EnterpriseOne на ERP.BG се изгражда екосистема от партньори, които не само внедряват системата, но и добавят стойност към нея.

„Целта на проекта NetProject беше да създадем партньори на фирмата в няколко направления – такива, които внедряват нашата ERP система, партньори, които я продават, и партньори, които разработват допълнителни приложения за нея”, поясни д-р Наталия Футекова, управляващ съдружник в ERP.BG.

Успехът не закъснява. Само няколко месеца след старта на проекта, ERP.BG вече има десетки сертифицирани партньори – компании, които съвместно с разработчика развиват българския пазар на системи за управление на бизнеса. Enterprise One е изцяло роден продукт, който се налага успешно в една изключително конкурентна среда, каквато е пазарът на ERP системи, с участие на водещи световни брандове.

С усещане за успех и мисия премина снощната церемония по награждаване на партньори на ERP.BG в елитен столичен клуб. Компанията даде сертификати и отличия на българки компании, които продават, внедряват и развиват EnterpriseOne.

„Твърдо вярваме, че ERP системите стават все по-ключов фактор за управлението на всяко едно предприятие и компания и също така за повишаване на тяхната конкурентоспособност”, коментира пред участниците в събитието Александър Калинков, мениджър на партньорската програма.

Д-р Наталия Футекова награди сертифицираните партньори на ERP.BG, които преминаха двуседмично обучение в компанията

Д-р Наталия Футекова награди сертифицираните партньори на ERP.BG, които преминаха двуседмично обучение в компанията

ERP.BG насърчава развитието и на стартиращи, млади компании, които да внедряват системи за управление на бизнеса. Такава фирма е Смарт Бизнес Софт, която получи отличие „сребърен партньор”.

„Дадохме всичко от наша страна – материална база, акъл, „софт скилс” и други модерни думички, за да могат да се справят. И те наистина се справиха успешно – цяла година работят активно и вече имат 6 проекта зад гърба си, направо са ветерани в ERP света”, каза с непринуден „бащински” тон Димитър Димитров, търговски мениджър на ERP.BG.

Отличието„златен партньор” заслужи компанията Ай Ти Си Консулт. Тя започва работа с ERP.BG преди около 8 години, когато системата EnterpriseOne е малко известна на пазара. Рискът се оправдава – сега компанията има реализирани десетки ERP проекти.

„Предстоят ни интересни неща и занапред – това са BPM 2, Индустрия 4.0 и най-вече EnterpriseOne 2016. Готови сме да станем платинен партньор”, заяви Стефан Николов от Ай Ти Си Консулт.

Разширяването на функционалността на EnterpriseOne е друг приоритет в работата на ERP.BG. „Нашата цел е да изградим система, която се състои от много компоненти и модули, създадени не само от нас, но и от външни фирми. Всъщност, ние всички предлагаме едно нещо, което е общо, и целта ни е това нещо да бъде максимално обширно”, поясни управляващият съдружник Иван Аржентински.

Той връчи специална награда на Даниел Петков, разработчик на мобилно приложение E1 Mobile Seller за EntеrpriseOne. То е достъпно в онлайн магазина Play Store и улеснява бизнеса при мобилните продажби. E1 Mobile Seller бе отличено като приложение на годината за EnterpriseOne.

Междувременно, ERP.BG започва партньорство с една от най-бързо прогресиращите компании в света – pCloud, която е регистрирана в Швейцария, но нейният клауд продукт е изцяло разработен от български специалисти.

Тунио Зафер обяви партньорство на pCloud с ERP.BG, по силата на което клиентите на софтуерната компания ще могат да тестват безплатно облачната услуга, а по-късно предстои и интеграция на двете системи

Тунио Зафер обяви партньорството на pCloud с ERP.BG, по силата на което клиентите на софтуерната компания ще могат да тестват безплатно облачната услуга, а по-късно предстои и интеграция на двете системи (снимка: Теди Грозданов)

„Клауд услугите са доста конкурентна сфера в световен план, но ние вече сме на четвърта позиция по отношение на файл сторидж – след гиганти като Dropbox. В следващите няколко години ще влезем в Топ 3”, заяви Тунио Зафер, изпълнителен директор на pCloud.

Компанията стартира с услуга, насочена изцяло към крайните потребители, като поставя акцента върху сигурността. Преди няколко месеца pCloud пусна услуга за бизнеса, която помага на екипите да организират, споделят и управляват документи, да работят съвместно. Регистрираните потребители на pCloud вече са над 4 милиона, съобщи Тунио Зафер.

От началото на април клиентите на ERP.BG ще могат да тестват услугата на pCloud напълно безплатно за период от един месец. Това е първият етап на партньорството, а на следващ етап се предвижда интеграция между двете системи, като идеята е клиентите на ERP.BG да могат изключително сигурно да съхраняват документите си в облака.