Банка ДСК пусна мобилни преводи с MoneyGram

Банка ДСК предложи мобилна услуга за бързи парични преводи в партньорство с MoneyGram

Банка ДСК предложи мобилна услуга за бързи парични преводи в партньорство с MoneyGram

Банка ДСК и MoneyGram обявиха иновативна международна услуга, чрез която притежателите на разплащателна сметка в банката извършват парични преводи чрез своето мобилно устройство.

С новото мобилно приложение потребители на MoneyGram в чужбина ще могат да извършват парични преводи към клиенти на Банка ДСК, които се получават в рамките на няколко минути.

Клиентите на банката в България, които използват дигиталните й канали, вече могат да получат мобилно международни трансфери, наредени от всеки един агент на MoneyGram в повече от 200 страни и територии, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, и могат бързо да използват тези средства чрез мобилните си телефони.

Също така, с помощта на новото мобилно приложение клиентите на Банка ДСК ще могат да направят парични преводи и от разплащателната си сметка към агенти на MoneyGram по света.

Паричните преводи могат да се извършват онлайн и са достъпни за получателя в рамките на няколко минути, в зависимост от работното време на агента и в съответствие с нормативните изисквания.

MoneyGram е компания, която дава възможност на семействата да се разплащат при животозастрашаващи ситуации и спешни случаи, при стартиране на нов бизнес или при празнуване на специални събития, коментира Раду Пожога, регионален директор на компанията за Балканите.

Банка ДСК е първата банка в България, която представя подобна мобилна услуга за парични преводи, посочи от своя страна Васил Димитров, ръководител отдел Електронно банкиране в банката.

Със стартиране на новото приложение, Банка ДСК вече предлага услугите на MoneyGram „Получаване на превод на гише“, „Получаване на превод на банкомат“, както и мобилна услуга за парични преводи.

Потребители с регистрация за мобилното приложение DSK MoneyGram и ДСК Директ могат да изпращат и получават MoneyGram парични преводи бързо и сигурно. Услугата ще позволи на клиентите да получават MoneyGram транзакции 24 часа в денонощието, директно и по тяхната банкова сметка.

DSK MoneyGram също така дава възможност на клиентите да пресметнат дължимите такси между съответните дестинации, да намират адреси и агенти на MoneyGram в различните държави, региони и градове и да проследяват историята на получените и изпратените от тях парични преводи.

България е един от най-големите получатели на парични преводи в Европа. По данни на Световната банка паричните преводи от чужбина за 2014 г. се равняват общо на $1,7 млрд. (същевременно само $140 млн. са изпратени от България).

Най-активни коридори, изпращащи парични преводи към страната, са Турция ($830 млн. за 2014 г.), Испания ($198 млн.), Германия ($113 млн.), САЩ ($97 млн.), Великобритания ($74 млн.), Италия ($72 млн.) и Гърция ($68 млн.).

Коментар