Google подобрява сигурността в интернет

Google цели да повиши нивото на сигурност на интернет и корпоративните мрежи чрез услуги за сигурно сърфиране

Google цели да повиши нивото на сигурност на интернет и корпоративните мрежи чрез услуги за сигурно сърфиране

Google подобри наскоро една от своите услуги за сигурност в помощ на мрежовите администратори. Safe Browsing Alerts for Network Administrators предупреждава специалистите за опасни URL-и в техните мрежи.

Както е известно, Google предлага и услуга Safe Browsing за защита на обикновените потребители от мошенически сайтове, които събират лична информация и я използват за користни цели. Тя се явява допълнение към търсачката на Google и определя дали потребителят посещава потенциално опасен сайт на базата на информация от специално поддържана база данни.

При рискови действия, услугата на Google показва предупреждение в браузъра на потребителя, докато системните администратори получават известие по електронна поща при опасност в мрежата им.

Проектът на Google цели да повиши нивото на сигурност както на целия интернет, така и на корпоративните мрежи – шансовете за взлом в тях ще намалеят значително, благодарение на алгоритмите на Safe Browsing Alerts for Network Administrators.

Услугата се разработва от няколко години, а Google я подобрява непрекъснато с нови функционалности. Тя защитава и акаунтите в социални мрежи, като предупреждава обикновените и корпоративни потребители при опит за кражба на техните данни чрез фишинг.

Администраторът може да получи всички данни за наблюдаваните сайтове във вид на електронни писма с вложени файлове, вкл. във формат XML за удобно интегриране в автоматизираните системи за предупреждение, използвани в локалната мрежа.

Същевременно, Google предлага и безплатна услуга Project Shield, която защитава новинарски сайтове, както и сайтове на правозащитни организации от хакерски DDoS атаки.

Коментари по темата: „Google подобрява сигурността в интернет”

добавете коментар...

  1. Митко

    Може да се ползва ВПН или ТОР в зависимост от това какво искате да постигнете. Разликата е че при ТОР се постига анонимност, но не и сигурност, а при ВПН е обратното – постига се сигурност на връзката, но не и анонимност, защото доставчика на ВПН-а също може да си сътрудничи с органите на реда.

  2. Saevar

    е па че си ходиш на сайтовете с ВПН къв е проблема, при мен хистори несе пази в браузърите както и имам но скрипт плъгин който спира разни странични сайтове (АЙ ПИ-та)които записват инфо …. и не съм попадал още някъде в нета и да видя рекламен банер на нещо подобно което съм преглеждал по-рано.

  3. Anonymous

    Уловката на Safe Browsing за защита
    Е
    следната записват абсолютно всеки един адрес, който посещавате и от събраната информация правят търговия на лични данни.

Коментар