4К екрани и безжично зареждане в самолетите

Пасажерското място Waterfront разполага с персонален 24-инчов екран, както и с безжично зарядно устройство

Пасажерското място Waterfront разполага с персонален 24-инчов екран, както и с безжично зарядно устройство

Нова разработка на Panasonic предвижда оборудване на местата от бизнес класа в самолетите с най-модерни технологии. Японската компания показа концепцията Waterfront на изложението Aircraft Interiors Expo в Хамбург, Германия.

Пасажерското място Waterfront е изолирано от съседните места и разполага с персонален 24-инчов екран, както и с безжично зарядно устройство, наред със стандартното жично зарядно. Креслото се разтваря напълно до хоризонтално положение, за да се превърне в удобно легло.

Интересна особеност е мобилното приложение, което позволява управление на подсветката – яркост и цвят на всяка зона, управление на креслото и развлекателната система. В допълнение, потребителят получава текуща информация за полета.

Управлението на креслото е дублирано и с бутони, разположени вдясно. Предвиден е и пулт за дистанционно управление.

Развлекателната система с 4К дисплей може да се включи и към собствен източник на съдръжание чрез HDMI интерфейс. Системата е оборудвана с камера, която позволява провеждане на видеоразговори.

Panasonic очаква новото високо-технологично пасажерско място да се появи в самолетите през 2019 г., но не уточнява с кои авиокомпании работи.

Коментар