Райфайзенбанк ще общува с клиенти и през Viber

Публичният чат допълва онлайн присъствието на Райфайзенбанк в социалните мрежи

Публичният чат допълва онлайн присъствието на Райфайзенбанк в социалните мрежи

Райфайзенбанк стана първата банка в страната, която стартира публичен чат във Viber, като част от партньорството си с разработчика на популярния месинджър.

Във Viber банката ще предложи полезно съдържание, финансови съвети, новини и съобщения за свои продукти и услуги. Потребителите, от своя страна, ще могат да участват в чата чрез харесване и споделяне на съобщенията с техни приятели.

„Вече предлагаме на клиентите, партньорите и всички други, които са заинтересовани, още един онлайн канал за комуникация. Във Viber те ще могат да следят новини и съобщения от банката в реално време, навсякъде от мобилното си устройство”, коментира Даниел Алексиев, началник отдел Електронно банкиране в Райфайзенбанк.

Публичният чат допълва онлайн присъствието на банката в социалните мрежи и е част от стратегията й да бъде водеща дигитална банка в страната, подчертаха от финансовата институция.

Потребителите на Viber в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) са над 32 милиона, а общият брой на потребителите в света надхвърля 711 милиона. Регионът на ЦИЕ е един от най-силните за Viber на глобално ниво, а България е сред челните позиции в него.

Коментар