Panda Cloud Cleaner – открива и премахва малуер

При сканиране, програмата открива зловредни агенти, потенциално нежелани програми и подозрителни файлове

При сканиране, програмата открива зловредни агенти, потенциално нежелани програми и подозрителни файлове

Panda Cloud Cleaner е усъвършенстван инструмент за откриване и премахване на малуер на базата на колективна интелигентност, т.е. чрез сканиране в облака.

Процедурата на сканиране е напълно автоматизирана, без да е необходима намеса от страна на потребителя. Това предполага използване на Panda Cloud Cleaner и от неопитни потребители.

След като инсталирате софтуера, можете да изпълните пълно сканиране на компютъра. Чрез използване на колективната интелигентност (Collective Intelligence), Panda Cloud Cleaner се обновява регулярно до последните вирусни дефиниции, за да гарантира сигурността на своите потребители.

Скенерът открива зловредни агенти и потенциално нежелани програми (PUPs), неизвести файлове и подозрителни процеси, като също така притежава възможности за изчистване на системата.

Потребителят може да получи подробна информация за всяка от тези категории, вкл. име и пълен път до опасните файлове, прекъснати ключове в регистъра и следи от уеб браузъра – поддържат се Internet Explorer, Firefox и Chrome.

Дезинфектирането става с натискане на един бутон, но се изисква рестартиране на системата за всяко действие.

Сред останалите полезни функции на програмата са възможността за „убиване” на всички процеси, отключване на файлове и изпращане на опасни и съмнителни файлове за подробен анализ в лабораторията на Panda.

Panda Cloud Cleaner е безплатна програма, която не осигурява защита от заплахите в реално време, което означава, че наред с този инструмент е необходим и традиционен антивирус срещу уеб атаки. Освен това програмата не предлага опция за избирателно сканиране.

Даунлоуд: Panda Cloud Cleaner

Коментар