Acer ще оборудва IMAX кината с VR хардуер

Киносалоните IMAX скоро ще започнат да предлагат изживяване с виртуална реалност

Киносалоните IMAX скоро ще започнат да предлагат изживяване с виртуална реалност

Компютърният гигант Acer ще си партнира с компанията Starbreeze в проекта за превръщане на кината IMAX в места за забавление с виртуална реалност (VR).

По-рано IMAX подписа договор със Starbreeze за създаване на премиум VR съдържание, което зрителите ще видят в различни киносалони по света, както и в търговско-развлекателни центрове.

Acer също се включва в проекта, като ще финансира разработката на шлема за виртуална реалност StarVR и освен това ще достави компютри за работа с устройството, съобщи digitimes.com.

Твърди се, че Acer е избран за единствен доставчик на харудер за киносалоните, които тази година ще предложат VR изживяване в различни точки на света. Оборудването включва гарнитури StarVR, мощни компютри, които ще се разполагат под креслата, сървъри и друг хардуер.

Стойността на сделката не се разкрива. По думите на Джейсън Чен, шеф на Acer, пилотната програма за производство на VR оборудване ще започне тази година, а масовото производство – през 2017 г. Първият VR киносалон ще отвори врати в Лос Анжелис.

Коментар