Автономните коли на Google ще разбират колоездачите

Колите на Google вече могат да оценят възможните действия на велосипедистите и да разпознават предупредителните сигналите, подавани от тях

Колите на Google вече могат да оценят възможните действия на велосипедистите и да разпознават предупредителните сигнали, подавани от тях

Google продължава да разширява функционалността на своите самоуправляеми автомобили. Нова възможност е разпознаването на сигнали, предавани от велосипедистите.

Поредното обновление на софтуера на автономните коли им позволи да разбират по-добре колоездачите. Използвайки по-голям брой сензори, автомобилите на Google сега могат да оценят възможните действия на велосипедистите и да разпознават сигналите, подавани от тях – например, предупреждение за завиване.

Различните велосипедисти подават сигнали по различен начин, като някои правят това преди самата маневра, а други протягат ръката си доста по-рано. Новият софтуер на Google ще позволи на автономните коли да запомнят всички видени по-рано жестове, като за целта използват технология за машинно обучение.

В крайна сметка, колите ще се научат да прогнозират възможното поведение на всеки нов колоездач. Самоуправляемите автомобили на Google вече разпознават отлично двуколесните транспорти средства както през деня, така и нощем.

Коментар