Cracklock – премахва специфичен вирус

Cracklock възстановява достъпа до шеруер програми, инфектирани с вируса „30-ти ден”

Cracklock възстановява достъпа до шеруер програми, инфектирани с вируса „30-ти ден”

В интернет се разпространяват най-различни вируси и обезвредяването на някои от тях изисква специфични инструменти. Един такъв инструмент е програмата Cracklock, която е проектирана специално за премахване на т.нар. „30th day” (30-ти ден) вирус.

При инсталиране, Cracklock предлага опция да се интегрира в обвивката (шела) на Windows и други възможности, но потребителят може да избере конфигурацията по подразбиране, ако не е наясно с тях. Интерфейсът на програмата е опростен и лесен за използване.

Потребители, които са загубили достъпа си до някои шеруер програми, използвани през последните 30 дни, в резултат на инфекция с „30-ти ден”, могат лесно с помощта на Craclock да получат отново достъп до тях. Cracklock изисква да изберете изпълнимия файл, поразен от вируса „30-ти ден”, и отстранява проблема, като инжектира във файла зададените дата и време – било то виртуална дата или такава, която съответства на текущата времева зона.

От друга страна, Cracklock се ползва успешно и от разработчици, които искат да подсигурят своя софтуер срещу сривове от типа „2000-та година” (Y2K). С помощта на програмата, те могат да направят продуктите си безпогрешни дори и след 10-хилядната година, т.е. да се справят с бъгове и от пита Y10K, уверява разработчикът.

Даунлоуд: Cracklock

Коментар