Китай показа зашеметяващ автобус

Футуристичният автобус ТЕВ-1 позволява на колите по пътя да се движат необезпокоявани под него

Футуристичният автобус ТЕВ-1 позволява на колите по пътя да се движат необезпокоявани под него

Китай започна полеви изпитания на зашеметяващ „автобус от бъдещето”. Снимки на футуристичното возило, което е по-скоро трамвай, напълниха интернет след първите публични тестове в град Цинхуандао.

TEB-1 е иновативен проект за автобус с впечатляващи размери и комфорт, който позволява на колите по пътя да се движат напълно свободно под него. Машината се отличава с две характерни опори отстрани, които се използват за придвижване.

ТЕВ-1 има размери 22x7,8x4,8 метра и може да превозва до 300 пътници

ТЕВ-1 има размери 22×7,8×4,8 метра и може да превозва до 300 пътници

Автобусът е дълъг 22 метра, има широчина 7,8 метра, а височината достига 4,8 метра. Оборудван е със собствени светофари и може да превозва до 300 пътници.

Тестовете започнаха три месеца след представянето на TEB-1. Иновативният автобус може да намали задръстванията с 35%, твърдят неговите създатели.

Засега няма информация кога „автобусът от бъдещето” ще влезе в експлоатация. Според агенция Синхуа, интерес към ТЕВ-1 проявяват клиенти от Бразилия, Франция, Индия и Индонезия.

Коментари по темата: „Китай показа зашеметяващ автобус”

добавете коментар...

  1. Симо

    Браво на китайците. Знам за тази концепция преди поне 5 години. Вече е реалност.

  2. ха

    Ха ха ха – безпочвени коментари и подробности. Подробностите са неща, които са интересни за четене, а безпочвеност на мнението ми няма – което казах си е точно и ясно! Виж този “хА” се прояви като типичен трол – нито добави информация, нито се аргументира за нападките си.

  3. Anonymous

    Респект / Уважение към Китай.
    Да видят само … има много злобни хора, които си вярват и плямпат глупости, че Китай не може да създава собствени продукти и нови технологии.

  4. хА

    Изпадаш в подробности и “ха”пливи безпочвени коментари 🙂

  5. ха

    Това не е автобус, а вид трамвай! Преди около 5 години същият този Китай рекламираше тази концепция, като обявяваше, че планира да я реализира. Може би и в този сайт има някаква статия за това – хубаво беше да я цитирате.

Коментар