ИТ фирми въвеждат здравни грижи за служителите

Нова тенденция се наблюдава сред компаниите в ИТ индустрията. В стремежа си да мотивират служителите, те вече им предлагат и здравни грижи.

Доклад на компанията TotalWellness включва списък с осем компании, които се грижат за здравето на служителите. Сред тях личат имената на Microsoft, Twitter, Genetech и др., като различните методи за мотивация включват здравословна храна, повече движение, сваляне на излишните килограми и редица други инициативи.

Идеята на Microsoft е служителите да получат всички необходими битови услуги на работното място. В кампуса на компанията има спа салони, спортни клубове, перални, магазини и ресторанти.

Освен това служителите не са задължени да присъстват на работното си място през цялото време – те могат да избират гъвкав график на работа. Служителите на ИТ гиганта също така получават членство във фитнес клубове, пълна медицинска застраховка, вк. за стоматолог, и други услуги.

В кампуса на биотехнологичната компания Genentech пък е разположен собствен пазар на фермерски стоки. Служителите на компанията, които са родители, могат да разчитат също на грижи за децата и гъвкаво работно време. Нещо повече, служителите на Genentech могат да си вземат 6-седмичен платен отпуск след седем години работа в компанията.

Освен здравословно хранене в офиса, Twitter предлага на служителите услугите на фитнес център. Компанията не ограничава отпуските на хората си – те могат да избират сами колко дни са им необходими за пълноценна почивка.

Софтуерният разработчик SolidFire пък предлага ежеседмичен масаж в офиса и помещения за спорт, наред с пълната медицинска застраховка. Освен това служителите на компанията получават парична компенсация за отказ от използване на автомобил.

В анализа на TotalWellness са включени още компаниите CamelBak, Zappos, Hasbro, SolidFire и Sparks. Последната, например, е въвела субсидии за служители, които се придържат към здравословно хранене.

Коментари по темата: „ИТ фирми въвеждат здравни грижи за служителите”

добавете коментар...

  1. :о)

    Човекът е прав.
    Текучеството на кадри е огромно.
    Напливът към този сектор също и без да съм навътре съм убеден че се назначават всякакви хора с начални умения, които “ще се учат в движение”, щото трябва да се работи , а кадри няма.
    По-точно кадри има, но не стигат, а и не ни е угодно да им плащаме мега-заплати.
    Мааама им мръсна, наглеци такива ще искат заплати.
    Ей сега ше си замеме студьентчета с акцент от карнобат, айтос и задно търново, стига да им дадем по една стартова заплата, на която да си умрат.

  2. Изгряваща звезда

    С това мислене нормално е да изчезнеш. Остават способните

  3. Един от изчезващите ИТ специалисти

    Каквото и да се лигавят и лъжи да пускат реалните факти са:

    Все по-малко хора имат изобщо някакво желание да работят в ИТ сферата.
    Така е и е напълно оправдано, че не си заслужава.

    Каквито и глупости и смешни моркови да предлагат на магаретата – абсолютно нищо не може да компенсира:

    Огромния стрес и унижение на работа и труда от просташки и жалки фирми като се започне от най-малките до най-големите имена в ИТ.

    Ръководени са специалистите от неграмотни бизнесмени и разни надзиратели, малки шефове, журналистки известни като тех. комуникаторки.

    Отношението към ИТ специластите е отвартилено като към скотове и животни, а условията на труд са ужасни и на мизерни заплати спрямо високата квалификаци и тежкия труд, който изхабява психически, умствено и физически погубване на здравето и нервите на програмистите.

    Вече в днешно време е дори срамно да си програмист, ИТ специалист.

    Само пропаганда и много лъжи от бизнес мутри с торби с пари. Никой няма в медиите да бъде допусна да бъде чут и да разгласи на какво са подложении специалистите и да опровергае лъжи за заплати и условия на труд.

Коментар