Windows 10 скоро с 3D и допълнена реалност

Всеки потребител на Windows 10 ще може да се възползва от технологията за допълнена реалност с помощта на устройства като HoloLens

Всеки потребител на Windows 10 ще може да се възползва от технологията за допълнена реалност с помощта на устройства като HoloLens

Microsoft ще пусне през 2017 г. обновление на Windows 10, което поддържа обвивката Windows Holographic и съпътстващите приложения за допълнена реалност, съобщи вицепрезидентът на компанията Тери Майерсън на конференцията за разработчици Intel IDF.

Поддръжката на Windows Holographic означава, че всеки потребител на Windows 10 ще може да се възползва от технологията за допълнена реалност, при наличие на VR шлем и технически възможности на компютъра. С други думи, технологията ще стане масова.

През февруари тази година Microsoft пусна в продажба шлема за допълнена реалност HoloLens на цена от 3000 долара. За да направи оборудването по-евтино, компанията поиска от Intel да осигури на партньорите си възможност да произвеждат устройства от различни ценови категории.

Към края на годината Microsoft планира да пусне първа версия на спецификация за производители, която ще им позволи да създават съвместими устройства за допълнена реалност. Компанията вече пусна видео, което демонстрира възможностите на обвивката Windows Holographic.

HoloLens пък представлява автономен компютър, който се надява на главата и извежда на вградения си дисплей изображение, допълващо реалността. От потребителя не се изисква да ползва контролер или маркери – устройството само разпознава частите на тялото и окръжаващата среда.

С помощта на Windows Holographic, разработчиците могат да създават приложения за подобен тип устройства. Обявявайки нейната поддръжка, Microsoft подчерта, че желае да наложи технологията на потребителския пазар, наред с професионалните й приложения.

Коментари по темата: „Windows 10 скоро с 3D и допълнена реалност”

добавете коментар...

  1. Стойко

    МАЙКОТ СИ ИБАЛОТ!

Коментар