Immunet – облачна защита срещу малуер

Облачно-базираният Immunet разчита на експертизата на общността, която се разраства непрекъснато

Облачно-базираният Immunet разчита на експертизата на общността, която се разраства непрекъснато

Софтуерът Immunet се позиционира като следващо поколение защита срещу малуер, с лесно конфигуриране и облачни възможности.

Immunet добавя допълнителен слой на защита в системата, като открива потенциални заплахи, в допълнение към функциите на постоянното антивирусно решение.

Основният коз на този облачно-базиран софтуер е, че разчита на експертизата на Immunet общността, която се разраства непрекъснато. Информацията за онлайн заплахите се събира в облака и се ползва за защита на потребителите на Immunet.

Приложението поддържа три режима на сканиране: бързо (Flash Scan), което проверява активните процеси; пълно (Full Scan) – на цялата система; и избирателно (Custom Scan) – проверява избрани от потребителите места.

Immunet се базира на три енджина – ETHOS, SPERO и ClamAV, които защитават от заплахи в реално време. Ако откриe подозрителен файл, приложение или процес, Immunet го поставя в карантина, като оставя на потребителя възможност да избере действие.

Софтуерът може да сканира архиви и пакетирани файлове, както и да проверява новоинсталирани приложения. Налични са също възможности за сканиране по график, известия в системната лента, изключване на защитата и др.

Даунлоуд: Immunet

Коментар