Sharp си иска обратно бранда от турската Vestel

Sharp ще се опита да възстанови правата си върху своя бранд на пазара за битова техника в Европа

Sharp ще се опита да възстанови правата си върху своя бранд на пазара за битова техника в Европа

Японският производител на електроника Sharp ще преговаря с турската компания Vestel да си върне лицензните права върху продажбите на битова техника със своята търговска марка в Европа, съобщи агенция Nikkei.

През септември 2014 г. затруднената финансово Sharp прекрати самостоятелните продажби в Европа на домашни електроуреди, като предаде правата за използване на своя бранд на турския производител Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AS. Сега японците искат да отменят тази сделка.

Наскоро Foxconn изкупи контролния пакет акции на Sharp и планира да разшири бизнеса на компанията в сферата на битовата техника на световния пазар. Новият президент на Sharp Тай Дженг У, който се явява дясна ръка на шефа на Foxconn Тери Гоу, разкри планове за възраждане на компанията, вкл. връщане на активите и правата за използване на бранда Sharp за потребителска електроника.

По-рано Sharp се оттегли от пазара на телевизори в Европа и САЩ, като продаде този свой бизнес на словашката компания Universal Media Corporation (UMC) и китайския производител на електроника Hisense. Сега Sharp иска да си върне и правата върху ТВ бранда, но не е сигурно, че ще успее.

Коментари по темата: „Sharp си иска обратно бранда от турската Vestel”

добавете коментар...

  1. :о)

    има една приказка
    ТУРЦИ СТЕ, ТУРЦИ СТЕ 🙂

Коментар