Стивън Хокинг: Извънземни има, да бъдем внимателни

От математическа гледна точка, самите цифри за размера на Вселената навеждат на мисълта за съществуване на живот извън нашата планета, казва Стивън Хокинг (снимка: Intel)

От математическа гледна точка, самите цифри за размера на Вселената навеждат на мисълта за съществуване на живот извън нашата планета, казва Стивън Хокинг (снимка: Intel)

Британският физик и нобелов лауреат Стивън Хокинг смята, че извънземните съществуват, но ние, хората, трябва да бъдем внимателни при търсенето им, предава думите на учения CNET.

В регулярното си предаване по платения телевизионен канал CuriosityStream Хокинг предупреди, че срещата на хората с по-развити цивилизации може да се окаже подобна на тази на коренните жители на Америка с Колумб. „Тази среща не завърши добре”, каза Хокинг.

Той защити тезата си за съществуване на извънземни с аргументите на математиката. Във Вселената има 100 милиарда галактики, всяка от които се състои от милиони звезди. От математическа гледна точка, самите цифри навеждат на мисълта за съществуване на живот извън нашата планета.

Отделен въпрос е как биха изглеждали извънземните. Може да се окаже, че те са микроби, едноклетъчни животни или червеи, коментира Стивън Хокинг скорошното откриване на планетата Gliese 832c, която се намира на разстояние само 16 светлинни години от Земята.

Известният астрофизик предполага също, че жителите на други планети могат да използват нашата Земя като източник на ресурси, в случай, че те са по-развити отколкото сме ние, хората.

Коментари по темата: „Стивън Хокинг: Извънземни има, да бъдем внимателни”

добавете коментар...

 1. хокей

  Не_земни извън_земни

 2. intel

  Няма никакви извънземни.

  Като влязът в атмосферата вече са земни-земни.

 3. Soros

  Че те корените жители са били много по напред .
  Календарите им показват стотици години напред.

  Ама не са зарязните болести на европейците са ги унищожили.

 4. нлофокуси

  знем гн Хокинс вие сте живо доказателство за това

Коментар