Изкуствен интелект ще тласне напред развитите страни

Развитието на ИИ ще окаже същия ефект, който се наблюдаваше в края на миналия век по време на бурната компютъризация

Развитието на изкуствения интелект ще окаже същия ефект, който се наблюдаваше в края на миналия век по време на бурната компютъризация

Внедряването на технологии за изкуствен интелект (ИИ) ще позволи на развитите държави да удвоят икономическия си растеж до 2035 г., прогнозира анализаторската компания Accenture.

Изкуственият интелект има потенциал да промени характера на труда и да изгради нови отношения между човека и машините. Очаква се ИИ да увеличи производителността на труда с 40%, фундаментално да преобрази работата и да увеличи ролята на човека в развитието на бизнеса.

Accenture моделира влиянието на изкуствения интелект в 12 развити държави, които съставляват над половината от световната икономика. Според анализаторите, развитието на ИИ ще окаже същия ефект, който се наблюдаваше в края на миналия век по време на бурната компютъризация.

Внедряването на изкуствен интелект ще помогне на хората по-ефективно да се разпореждат с времето си и да отделят по-голямо внимание на творчески дейности. Предполага се, че изкуственият интелект ще реши такива проблеми като застаряване на населението и намаляване на трудоспособната част от обществото.

Коментари по темата: „Изкуствен интелект ще тласне напред развитите страни”

добавете коментар...

  1. -_-

    Нямам и най-малко съмнение, че производителността ще нарастне. До 2035 може дори 150% ръст да има.

    Но, тия глупости за повечето свободно време никак не ги вярвайте. Според едни предвиждания от 20-те и 30-те години на миналия век трябваше в момента да работим по 3 часа на ден и да произвеждаме достатъчно за всички. Фактът е, че това не се случва. Даже напротив.

  2. :о)

    Бъдещето е ИИ – Рокопи стрелящи на месо по огромни маси неграмотни и агресивни африканци и араби :)…това е оправията друга няма.

  3. дедун

    И как това се връзва с нахлуването на огромни маси неграмотни и агресивни африканци и араби?! Къде е тяхното място в това бъдеще – като социални търтеи, престъпници или борци за шериата?!

Коментар