Boeing Starliner ще достави астронавти на МКС през 2018

Boeing може да избави САЩ от зависимостта от Русия в космическите мисии

Boeing може да избави САЩ от зависимостта от Русия в космическите мисии

Авиокомпанията Boeing подготвя пилотируем космически кораб, който към края на 2018 г. ще може да доставя астронавти и товари на Международната космическа станция (МКС).

Първоначално се очакваше Boeing Starliner CST-100 да извърши безпилотен полет в края на 2017 г., но за пореден път компанията отлага старта. Според новия план, изпитателният полет ще се състои в средата на 2018 г., а пилотируемият – в края на същата година.

Изместването на сроковете е обусловено от това, че инженерите на Boeing са открили недостатъци в конструкцията на кораба и се нуждаят от допълнително време, за да доведат проекта до успешен завършек, пише The Verge.

Boeing Starliner е първият по рода си кораб на авиокомпанията. С неговото пускане САЩ ще се избавят от зависимостта си от Русия и нейните кораби Съюз. Освен Boeing в това направление работи и компанията SpaceX на Илон Мъск.

Коментари по темата: „Boeing Starliner ще достави астронавти на МКС през 2018”

добавете коментар...

  1. :о)

    Интересно тия черно белите совалки “ROGER-ROGER” 🙂 тия не летят ли в космоса и не се ли връщат, че трябва да се карат космонавти с вмирисани СОЮЗ дето смърдят на кучето Лайка?

  2. Anonymous

    И каква работа вършат совалките?

  3. физик

    Краварите от САЩ взеха нещо да изпадат. Направо казано са за смях. Дадоха го много лабаво, само войните ги интересуваше и сега ко стана, другите проекти (смислените) изостанаха. Ми дано ви дойде акъла в главата. За скапания Ф22 дадохте 1.3 трлн. долара да се изследва и построи, за совалки дето вършат няква работа, пари нема.

  4. Saevar

    това ми звучи като най-вероятно ама ни съ знай и накрая па че летят с на братуршките ракетите им от преди 40 години, по вероятно е индийците да излетят за марс през 2018 от колкото онея кауни от хамериката..

Коментар