Банка заделя $1 млрд. за ИТ модернизация

Ръководството на UBS очаква в резултат на модернизацията да намали съществено експлоатационните разходи

Ръководството на UBS очаква в резултат на модернизацията да намали съществено експлоатационните разходи

Швейцарската банка UBS планира да похарчи 1 милиард долара за модернизация на ИТ инфраструктурата си, съобщи Ройтерс.

Средствата ще бъдат насочени към обединяване на платформите в подразделението за управление на активите, което е основно направление на дейност в UBS – най-голямата частна банка в света.

Ръководството на UBS очаква в резултат на модернизацията да намали съществено експлоатационните разходи. Едно от предимствата на единната платформа е лесното внедряване на нови услуги.

„Става въпрос за интеграция на нашата исторически фрагментирана инфраструктура по целия свят в единна платформа”, поясняват от швейцарската финансова институция.

Проектът „One Wealth Management Platform”, целящ да обедини изчислителните среди на UBS в единна платформа, започна още през 2013 г. Банката се надява да завърши процеса до края на 2018 година и да овладее нови пазарни сегменти.

Коментари по темата: „Банка заделя $1 млрд. за ИТ модернизация”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Като зачета новини за банки и ИТ, се забавлявам много 😀

    Тоя $1 милиард ще отиде за направата на софтуер, който струва $1 милион. Ще отнеме х5 пъти повече време, ще се проведат хиляди срещи (буквално), които повечето присъстващи ще проспят. Ще се изпишат стотици хиляди страници с документация и мемота.

    Крайният резултат ще е почти плачевен, както всичко останало в банковия сектор.

Коментар