Radeon Pro WX идва в помощ на професионалистите

AMD позиционира Radeon Pro WX като най-бързите в своя клас графични карти

AMD позиционира Radeon Pro WX като най-бързите в своя клас графични карти

AMD пусна на пазара линията графични карти Radeon Pro WX – нови, мощни решения за работни станции, създадени за растящите нужди на професионалистите-създатели на съдържание.

Новите карти идват във важен момент от развитието на ИТ индустрията, в който се променя начинът за създаване на съдържание, появяват се игрови енджини в реално време и набират популярност платформи за виртуална реалностy, API-та като DirectX 12 и Vulkan, средствата и приложенията с отворен код.

Серията професионални графични карти Radeon Pro WX разчита на GPU с Polaris архитектура, произведени по 14-нм FinFET процес. Картите са с „гарантирана за бъдещето” поддръжка на 5K HDR дисплеи чрез DisplayPort 1.4,2 поддържат HEVC кодиране и декодиране и TrueAudio Next за VR, при това са пестеливи на енергия, остават хладни и тихи при работа.

AMD позиционира Radeon Pro WX 4100 като най-бързата в света нископрофилна графична карта за работни станции. Достъпна от 10 ноември на препоръчителна крайна цена (в САЩ) от $399 в малък и тих форм фактор, Radeon Pro WX 4100 е насочена към CAD професионалистите. Това е първата нископрофилна графична карта за работни станции, преодоляла бариерата от 2 TFLOPS изчислителна производителност при изчисления с единична точност. С 4GB GDDR5 памет и 16 изчислителни единици (1024 поточни процесори), потребителите могат да работят с четири 4K монитори или единичен 5K монитор на 60 Hz – уникална възможност за нископрофилните CAD-фокусирани карти в този клас.

Radeon Pro WX 5100 пък е най-бързата 75-ватова графична карта за работни станции, готова за революцията в игровите енджини. Достъпна на пазара от 18 ноември т.г. с препоръчителна крайна цена (в САЩ) $499, картата осигурява изчислителна мощ от 3,9 TFLOPS при само 75 вата TDP. Radeon Pro WX 5100 идва с 8GB GDDR5 памет и 28 изчислителни единици (1792 поточни процесори) за 41% повече производителност в софтуера Siemens PLM Software NX и качествена визуализация с висока резолюция в реално време за ключови браншове като автомобилната индустрия и архитектурата.

Моделът Radeon Pro WX 7100 се явява най-бързата в света графична карта за работни станции, заемаща единичен слот, готова за VR. Картата ще бъде на пазара от 10 ноември т.г. с препоръчителна крайна цена (в САЩ) $799. Тя предлага 5,7 TFLOPS мощност при изчисления с плаваща запетая с единична точност. Заема само един слот в работната станция и е предназначена за нуждите на професионалистите по VR съдържание. Разполага с 8GB GDDR5 памет и 36 изчислителни единици (2304 поточни процесори).

За да осигури най-добрата възможна работа с графичните карти Radeon Pro WX, AMD наскоро пусна драйвера Radeon Pro Software Enterprise. Компанията се ангажира да пуска актуализациите на точно определени дати – последния четвъртък от всяко календарно тримесечие. Софтуерният пакет е сертифициран за множество приложения за работни станции, които включват водещите и най-разпространените програми сред професионалните потребители.

AMD също така подкрепя разпространението на софтуера с отворен код за професионалните създатели на съдържание. След новините, че по-късно през годината компанията планира да „отвори кода” на своя енджин за рендериране Radeon ProRender, AMD наскоро съобщи, че бъдеща версия на приложението за 3D моделиране Cinema 4D на Maxon ще поддържа Radeon ProRender. Плъгини за Radeon ProRender са достъпни днес за много от популярните приложения за създаване на 3D съдържание.

Всяка графична карта Radeon Pro WX идва от търговските вериги с 24/7, VIP клиентска поддръжка, 3-годишна ограничена гаранция и безплатна опционална 7-годишна, удължена, ограничена гаранция след регистриране на продукта и на клиента.

Коментар