ERP академията започва срещи с бизнеса в страната

„Целта ни е да запознаем местните предприемачи с новите тенденции в областта на системите за управление на бизнеса", каза Наталия Футекова по повод новата инициатива на ERP Academy

„Целта ни е да запознаем местните предприемачи с новите тенденции в областта на системите за управление на бизнеса”, каза Наталия Футекова по повод новата инициатива на ERP Academy

Обединението на българските компании за бизнес софтуер ERP Academy започва поредица от срещи с местните бизнес общности в цялата страна.

Обиколката ще започне със събитие в Бургас на 30 ноември, по покана на „Индустриален и логистичен парк – Бургас”, а темата ще бъде „Бизнес и ИТ. Нови възможности”. Партньори в инициативата са Община Бургас, Бургаският свободен университет, КРИБ – Бургас, компанията Sutherland и др.

ERP академията беше създадена от разработчици на системи за управление на бизнеса с цел да подпомогне подготовката на повече нови кадри в сектора. Тя вече стартира съвместно с Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) първата магистърска програма и първата бакалавърска програма в областта на бизнес софтуера, както и поредица от курсове и други инициативи.

„След успешното развитие на академията в София и след прекрасните отзиви от първото ни събитие в Пловдив, решихме да организираме поредица от форуми в повечето големи български градове. Целта ни е да запознаем местните предприемачи с новите тенденции в областта на системите за управление на бизнеса, както и да представим на студентите и академичната общност перспективите за реализация в този бързо-развиващ се технологичен подсегмент”, сподели Наталия Футекова, основател на ERP Academy.

Гостуването в Бургас е първо за академията в морския град. След това ERP Academy планира събития в Свищов, Враца, Варна и други български градове, допълни Наталия Футекова.