Холандската полиция се „въоръжава” с HoloLens

HoloLens ще се използват от полицаите за анализ на престъпленията и пресъздаване на ситуации

HoloLens ще се използват от полицаите за анализ на престъпленията и пресъздаване на ситуации

Продължават иновациите в холандската полиция. След като по-рано службата прие на въоръжение обучени орли за защита от нелегални дронове, сега полицаите се сдобиват с шлемове за добавена реалност Microsoft HoloLens.

Експериментът се провежда съвместно с Технологичния университет Делфт, компанията Twnkls, срециализирана в технологиите за допълнена реалност (AR), и Нидерландския съдебен институт. Целта е внедряване на AR в ежедневната работа на полицаите, съобщи Android Headlines.

В момента се провеждат тестове с относително проста система, която включва два смартфона – единият закрепен на рамото, а вторият на ръката. Това позволява на полицаите по-ефективно да анализират мястото на престъплението, да поставят цифрови бележки и AR допълнения за своите колеги.

Започнали са обаче и тестове с HoloLens, с помощта на които полицаите по-лесно ще анализират и изучават местата на престъпленията. Освен това HoloLens ще се използват за пресъздаване на местопрестъплението в процеса на обучение на полицаите.

Теоретично, технологията за допълнена реалност може да ускори и съдебните процеси. Накрая, AR може да се използва и за по-ефективно управление на пътния трафик.

Коментар