Обикновените мобилни телефони остават актуални

Цената е само един от многото фактори, които карат хората да си купуват класически мобилни телефони

Цената е само един от многото фактори, които карат хората да си купуват класически мобилни телефони

Традиционните мобилни телефони, които работят без Android или iOS и дори нямат достъп до интернет, все още се купуват от милиони потребители по света.

Хората предпочитат подобни устройства по различни причини, като цената не винаги е основният фактор. Според проучване на Mobile Marketing Association, над 85% от днешните притежатели на обикновени мобилни телефони не смятат да се отказват от тях в полза на смартфоните.

Данните сочат, че около три четвърти от потребителите на обикновени телефони имат доходи над средните. Това са хора, които могат да си купят смартфон, когато пожелаят, но очевидно не виждат смисъл от това.

Потребителите на класически мобилни телефони ценят най-вече тяхната надеждност. Ако изпуснете такова устройство, на 90% е сигурно, че то ще остане здраво и работоспособно.

Друго предимство на обикновените телефони е дългото време за автономна работа на батерия. Опростеният ремонт също не е за пренебрегване. Но най-важното – хората, които купуват такива устройства, не искат да губят време в социални мрежи и с месинджъри. Те ползват телефоните по най-рационалния начин – само за разговори.

Коментари по темата: „Обикновените мобилни телефони остават актуални”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Бра’о, страашно наблюдение! Как пък се сетиха, че не всеки има нужда от смартфон? А, от кола и телевизор всички ли имаме нужда?

    Първото изречение блести с уникалното си малоумие. Нямат смартфон, ‘щото социалните мрежи … баааси кухите анализи, просто съм шокиран от неграмотността и безхаберието на днешната “техническа” журналистика.

  2. GT

    Проблема на сегашните смартфони е че са по-тежки, изискват по-често зареждане а и са по-обемни, аз лично чакам деня в който ще се появи телефон с гъвкав екран, който се навива на руло, но вероятно няма да се появи скоро.

  3. Димитър Иванов

    Напишете какъв е процента на хора, които притежават такива телефони спрямо тези със смартфони?

  4. Anonymous

    Само едно ми трябва – синхронизация на контактите през Гугъл. Така не губя никога нищо и при смяна на апарат веднага ги има отново.

  5. Anonymous

    правилно , много добра статия и аз ползвам обикновена нокиа само за разговори и дълъг живот на батерията

Коментар