Foxconn върви към напълно роботизирано производство

Пълната автоматизация на производството е необратим процес и вече се случва в заводите на тайванския гигант Foxconn, основен партньор на Apple и други известни брандове.

Роботизацията на производството включва няколко етапа, пояснява Дай Джиа-пенг, мениджър по автоматизация и техническо развитие на Foxconn, цитиран от DigiTimes.com.

На първия етап Foxconn пуска индивидуални автоматизирани работни станции за всички видове дейности, които са опасни или нежелани от хората. В хода на втората фаза компанията създава напълно автоматизирани производствени линии, които ще намалят броя на използваните роботи.

Накрая, на третия етап, Foxconn въвежда напълно автоматизирани работни заводи, в които ще работят минимален брой хора, отговарящи за логистиката, тестването и инспекцията на производството.

Няколко предприятия на Foxconn в Китай вече са на втори и трети етап на автоматизацията. В момента компанията разполага с 10 напълно автоматизирани линии в своите заводи за сглобяване на моноблок компютри и монитори.

Foxconn използва над 40 хиляди индустриални робота Foxbots, произведени от самата компания. Годишно, гигантът може да произвежда по 10 хиляди подобни машини.

Според Дай Джиа-пенг, промишлените роботи не могат напълно да заменят хората, тъй като човекът е по-гъвкав и бързо превключва от една задача към друга.

Коментари по темата: „Foxconn върви към напълно роботизирано производство”

добавете коментар...

  1. =

    а на кого ще се продава продукцията?

  2. Без значение

    Ами плана е като се намали броя на населението на земята…Т.е. да останат толкова колкото са нужни на корпорациите…Невероятно но факт!

  3. Anonymous

    По време на индустриализацията в миналото много хора са загубили занаятчийските си професии. И вече практически занаятчии няма – те са само вид атракция. Същото ще стане и сега. Хората няма да работят в заводи, а ще имат по-различен вид дейност…

  4. Димитър Иванов

    Истината е, че това е бъдещето, а важния въпрос тук е какво ще правят хората, които ще останат без работа?

    Като се има в предвид, че съвсем скоро и в много други сфери ще навлезе ако не пълна, то много голяма автоматизация!

Коментар